Děsivé svědectví z auta smrti. Přeživší Martin popsal dění před nárazem, řidičova slova šokovala

K velké tragédii došlo v pondělí ve slovenské obci Domaniža. Do domu tam narazilo vozidlo se čtyřmi mladíky ve věku od 17 do 22 let. Dvojice sedící vzadu zemřela. Zbytek posádky vyvázl bez vážnějších zranění. Přeživší Martin, který se nacházel na místě spolujezdce, pro slovenský deník Nový Čas uvedl, že před nehodou prosili řidiče, ať zpomalí.

Ve vozidle zpočátku cestoval jen osmnáctiletý řidič Lukáš, jeho o rok mladší bratr Peter a šestnáctiletý Martin. „Auto šoféroval Lukáš, já jsem seděl vedle něho,“ potvrdil Novému Času Martin. Dvaadvacetiletého Mateje potkali až cestou na zastávce a nabídli mu, že ho odvezou domů.

ČTĚTE TAKÉ: Hrozivá nehoda u školy v Žiaru: Dvě malé dívky smetlo na přechodu auto, skončily v nemocnici

Lukáš neměl mnoho řidičských zkušeností, přesto se po cestě domů snažil na kamarády zapůsobit. Jeho spolujezdci to však podle Martina příliš neocenili: „Všichni jsme křičeli, aby zpomalil, že jede příliš rychle. V té zatáčce předjel auto a rychle se zas musel vyhýbat protějšímu vozidlu,“ popsal spolujezdec dramatické chvíle ještě před nehodou.

Následné okamžiky má už Martin v mlze: „Vím, že jsme narazili a všechno z auta vyletělo. Udeřil jsem se do hlavy a už si nic nepamatuji. Když jsem se probral, byl jsem celý od krve a podařilo se mi vystoupit z auta,“ zavzpomínal. „Ti, co seděli vzadu, bohužel nepřežili,“ dodal se zlomeným hlasem.

Lukáše, který auto řídil, převezli do nemocnice v Žilině, nyní by měl být ve stabilizovaném stavu. Kdo očekával, že projeví lítost, protože svým neopatrným řízením připravil o život nejen kamaráda Mateje, ale i svého milovaného bratra Petera, musel být šokován. „Vnitřní krvácení naštěstí nemám. Mám jen pohmožděné žebra a plíce. A těm, co o mně šířili k****y a polopravdy, nechť jdou do p**e,“ řekl podle webu Topky.sk ve videu, které sdílel na sociální síti. Poté pod jeden z příspěvků, ve kterém média o tragédii informovala, dopsal: „RIP boys. Doufám, že nahoře je líp.“

Zbytečná smrt dvou mladých lidí zdrtila jejich rodiny. „Prožíváme nesmírnou bolest,“ uvedl Matejův otec s tím, že zpočátku ani netušili, že v onom autě byl i jeho syn. „Když se ta nehoda stala, tak by mě ani ve snu nenapadlo, že tam může být. Utíkal jsem rychle na místo nehody a policisté mě tam nechtěli pustit. Ptali se mě, zda má na ruce tetování a jaké. Když jsem jim to pověděl, tak mi oznámili, že jim je to líto,“ uvedl zdrcený otec.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Požár v lese s úmrtím osoby v Kyjích: Na místo se sjeli policisté i hasiči, incident prověřují

Tagy:
nehoda smrt Slovensko tragédie krimi Nový Čas Považská Bystrica Domaniža