V pražském metru se zřítila na nástupiště část stropu. Jedno z nástupišť bylo mimo provoz

V pražském metru se zřítila na nástupiště část stropu.

Na Hlavním nádraží spadla betonová omítka

Ve stanici metra Hlavní nádraží na lince C v centru Prahy spadla v sobotu ráno na část nástupiště betonová omítka. Nikdo se nezranil, cestující ale první den letních prázdnin nemohli ve směru na konečnou Háje ve stanici vystupovat ani nastupovat, soupravy metra tudy od zhruba 08:00 jen projížděly. Od nedělního rána je stanice opět otevřená bez omezení.

„Spolu s Dopravním podnikem zasahujeme ve stanici metra Hlavní nádraží. Na část nástupiště spadla betonová omítka. Událost se obešla bez zranění. Případ si převzali kolegové hasiči z jednotky pražského dopravního podniku,“ napsali na sociální síti X pražští hasiči.

Omezení začalo v sobotu před 8:00. Důvodem je technická závada, konkrétně havarijní práce na stropní konstrukci na nástupišti ve směru Háje, informoval Dopravní podnik na webu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Řidiči si na úplné otevření Barrandovského mostu počkají. Hřib se pouze zmínil o letošním roce

Lidé, kteří mířili na vlak a nemohli na stanici Hlavní nádraží vystoupit, měli podle dopravního podniku použít sousední stanici Muzeum. K nádraží se lze dostat i tramvají.

Jak dlouho práce a omezení ve stanici potrvají, zatím není možné odhadnout, sdělila mluvčí společnosti Aneta Řehková. „Cestující jsou směrováni do stanice Muzeum,“ dodala. Autobusová linka AE, která spojuje pražské hlavní nádraží a ruzyňské letiště, byla prodloužena do zastávky Muzeum.

„Místo bylo posouzeno statikem. Předpoklad obnovení provozu je v průběhu neděle po provedení oprav,“ uvedla pro CNN Prima NEWS Řehková.

Není to jediné omezení, které čeká cestující na lince C. Kvůli výměně pražců metro od soboty nejede mezi stanicemi Pražského povstání – Háje, plánovaná výluka potrvá pět dní. Do té doby cestující mohou využít náhradní autobusovou linku XC, která kopíruje linku metra, a autobus číslo 800, který přímo spojí Jižní Město s Pražským povstáním a Vyšehradem. Přes Václavské náměstí také od soboty tři měsíce nepojedou tramvaje mezi Jindřišskou a Vodičkovou ulicí. Důvodem je stavba tramvajové trati od Národního muzea doprostřed Václavského náměstí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tragická nehoda na Strakonicku. Dva motorkáři nepřežili hromadnou srážku jejich strojů s auty

Tagy:
hasiči Twitter metro Dopravní podnik hl. m. Prahy Háje omítka Hlavní nádraží stanice metra