„Polská Maddie“ mluví pravdu, tvrdí expertka. Vysvětlila, proč může být zmizelou dívkou

Vždy odpovídá stejně, ať jí kladu otázky jakýmkoliv způsobem. Tak hájí soukromá detektivka, psycholožka a senzibilka Fia Johanssonová tvrzení Julie Wandeltové, že je ztracenou Madeleine „Maddie“ McCannovou. Spolu s 21letou Polkou vystoupila v americkém pořadu Dr. Phil, aby přednesly další důkazy a udržely naději, že je zmizelá dívenka naživu.

Příběhem Wandeltové se Johanssonová zabývá od doby, co mladá žena začala na sociálních sítích zveřejňovat své důkazy, že je ztracenou dívenkou. Do vyšetřování se však senzibilka a soukromá detektivka zapojila již v roce 2019, kdy tvrdila, že je Maddie stále naživu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Záhadu kolem Maddie mohou rozplést tělesné zvláštnosti podezřelého. Co odhalila prohlídka?

Názory hypnoterapeutky a lékařky, jak se Johanssonová sama nazývá, se již v minulosti objevily v médiích jako Forbes, The Wall Street Journal nebo Fox. Svým klientům pomáhá už více než 25 let dozvědět se více o jejich minulosti a rodině.

Naději, která již mnohokrát pohasla, se nyní snaží společně s Polkou udržet při životě. Spolu s Wandeltovou tak v USA vystoupila v pondělí 27. března v pořadu Dr. Phil, kde předkládala důkazy o tom, že mladá žena nelže, píše web Daily Star.

„Snažila jsem se jí klást určité otázky jiným způsobem. Každá odpověď ale byla úplně stejná. Když si vymýšlíme příběhy, tak může dojít k nějakým změnám ve vyprávění, protože se nejedná o pravdivý příběh. Jenže vše, co mi řekla o svých vzpomínkách, myšlenkách, představách, vizích, bylo stejné. Nevěřím tomu, že by o vzpomínkách nebo vizích lhala,“ zdůrazňovala Johanssonová ve vysílání.

Popsala nejranější vzpomínku

Podotkla, že si podle ní Wandeltová na něco ze svého dětství vzpomíná a snaží se tyto „střípky spojit a zorientovat se v nich“. Sama Polka ve vysílání vyprávěla o své nejranější vzpomínce, která podle ní může být z doby před jejím osmým rokem. Popisovala místo, které by se mohlo podobat tomu, odkud byla Maddie unesena v roce 2007.

„Je to vzpomínka s pláží a vodou, jako moře nebo oceán. Byly tam želvy a děti, které se snažily želvy chytat a brát je do rukou,“ líčila dívka. Stejně tak si vybavuje světlé budovy. „Ve třech letech je těžké si věci vybavovat. Nějaká zpětná vazba z povědomí se však může vrátit s traumatem,“ doplnila soukromá detektivka.

ČTĚTE TAKÉ: Zdrcená rodina „polské Maddie“ vyvrací souvislost s pohřešovanou dívkou

V USA nyní společně s Wandeltovou čekají na výsledky tří vzorků DNA a genetického testu. Jedná se o první krok k určení, zda Polka mluví pravdu a skutečně by mohla být pohřešovanou dívenkou. Johanssonová na Instagramu před týdnem vysvětlila, že „pokud genetický test prokáže, že je Julia Britka, porovnají její vzorek DNA s tím, který patří Maddie“.

Rodina Wandeltové od začátku prohlášení 21leté ženy označují za lživá. Rodiče opakovaně žádali, aby se svými výstupy přestala, to se však nestalo. Sama Polka se ve svých tvrzeních opírá zejména o genetickou podobnost s Maddie, konkrétně pak mateřská znaménka, zejména o to v oku, jež deformuje zornici.

Tagy: