Padající houpačka na zahradě v Oseku zabila chlapce. Záchranáři mu už nedokázali pomoci

Dětská houpačka

Chlapec zemřel po pádu houpačky

V Oseku poblíž Hořovic na Berounsku zasahovali v sobotu odpoledne u těžce poraněného chlapce policisté i záchranáři. Na zahradě rodinného domu na něj spadla houpačka, sdělila CNN Prima NEWS mluvčí středočeských policistů Michaela Richterová. Hocha přepravil do nemocnice vrtulník, tam svým zraněním podlehl.

„Společně se záchranáři jsme v sobotu zasahovali na pozemku rodinného domu, kde na chlapce spadla konstrukce houpačky se skluzavkou. Záchranáři dítě resuscitovali a poté letecky transportovali do plzeňské nemocnice. Tam bohužel vážným zraněním podlehl,“ uvedla pro CNN Prima NEWS Richterová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Británií otřásá případ tří ubodaných sourozenců. Policie zadržela ženu, tají, zda je to matka

Policisté okolnosti incidentu nadále prověřují, ke zjištění přesné příčiny úmrtí nařídili soudní pitvu. „Předběžně bylo vyloučeno cizí zavinění,“ doplnila policejní mluvčí.

„S velmi těžkými zraněními jsme ho předali letecké službě Plzeňského kraje,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí středočeských záchranářů Marek Hylebrant. Zdravotníci volali své kolegy, neboť k úrazu došlo na pomezí krajů a plzeňský tým byl blíže, vysvětlil.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Trojnásobná vražda v nedalekých Hořovicích. Muž měl zabít partnerku a dvě děti, policie ho našla mrtvého

Tagy: