Horor v Bolívii: Kamion v horách najel do autobusu. Zemřelo 14 lidí, těla se válela všude

Nejméně čtrnáct lidí přišlo o život při čtvrteční srážce kamionu s autobusem v Bolívii. Po nehodě mezi městy Potosí a Oruro zůstala na silnici ležet mrtvá těla. Hororovou nehodu přežili jen dva účastníci –⁠⁠⁠⁠⁠ jeden z cestujících a řidič kamionu. Právě ten byl označen za pravděpodobného viníka. O nehodě informovaly bolivijský web Red Uno de Bolivia a zpravodajská agentura AP.

K tragické nehodě došlo na frekventovaném úseku horské tepny mezi andskými městy Potosí a Oruro, která je vyhlášená zákrutami a také bezohledností účastníků provozu. Řidič kamionu se solí ve vysoké rychlosti podle policie ztratil kontrolu nad řízením a stočil vozidlo do protisměru, kde jel autobus s cestujícími. Šance na přežití byla malá, popsal situaci bolivijský web.

ČTĚTE TAKÉ: Policie pátrá po nebezpečném muži, viděli ho v Havířově. Nesnažte se jej zadržet, varuje

Kromě rychlosti, díky níž byly následky tak hrozivé, mohla za nehodu nepozornost, upřesnil policejní plukovník Julio Larrea pro zpravodajskou agenturu AP. Po nárazu zůstala na silnici bezvládná těla, která vyletěla z autobusu. Mezi jedinými dvěma přeživšími byl řidič nákladního vozidla, který střet pravděpodobně zavinil. Toho pak pod policejní ochranou policisté převezli na soukromou kliniku k vyšetření. Druhý šťastlivec pocházel z autobusu.

Celkově v autobusu cestovalo patnáct osob včetně řidiče. „Mezi mrtvými je devět žen, čtyři muži a jedno dítě,“ dodal Julio Larrea.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Srážka s náklaďákem v Jaroměří

Tagy: