Další zastávka cyklistického klání Prima CUP. Co nabídne Škoda Auto Dolní Morava?

Seriál Prima CUP 3. června zamíří na Dolní Moravu, kde si pro účastníky připravil své letošní čtvrté klání pod Králickým Sněžníkem. Tři různě dlouhé trasy jsou vhodné pro zkušené bikery i rodiny s dětmi. Připraven bude také doprovodný program.

Na výběr jsou tři trasy. Nejnáročnější z loňského mistrovství České republiky nabídne světové parametry maratonského závodu. Závod si užijí jak amatéři, tak děti.

ČTĚTE TAKÉ: Řeči slávistů o našich penaltách ignoruji. Ať si sáhnou do svědomí, řekla legenda Sparty Václav Němeček

Nejdelší trasa měření sil Škoda Auto Dolní Morava měří 89 kilometrů s převýšením tři tisíce výškových metrů. Závodníci hned v úvodu začnou stoupat na Stezku v Oblacích a zpět k prostoru startu, odkud zavítají na protější kopec Klepáč a rovnou do Polska. Trasa je provede kolem Králického Sněžníku přes vrchol Wysoczka a po hřebenovce okolo Tetřeví hory zpět k visutému mostu Sky Bridge 721, odkud se vrátí po trailech do cíle.

Střední trasa B se oproti loňské trase výrazně zkrátila a nabídne 45 kilometrů s převýšením 1 450 výškových metrů. Nejkratší trasa C, takzvaná Prima jízda, určená pro rodiny s dětmi a širokou veřejnost měří 17 kilometrů.

Den na Dolní Moravě si užijí i děti do deseti let, pro něž se budou konat v prostoru areálu U Slona dětské závody.

Chybět nebude ani tombola s hlavní cenou dárkovým poukazem na ubytování na jednu noc pro dvě osoby se snídaní ve čtyřhvězdičkovém Hotelu Dvorana v Karlových Varech. Další cenou je kávovar Segafredo Espresso 1 včetně kapslí, ochranný vak mBag značky Montone a cyklocomputer s chytrými hodinkami iGet.

Dolní Morava však není jen o cyklistice. Atraktivní resort nabízí kromě Stezky v oblacích i Fun park, Mamutíkův vodní park, bobovou dráhu, lanový park a světovou raritu Sky Bridge. Návštěvníci tak mohou zažít jedinečný moment, kdy se ocitnou 95 metrů nad horským údolím. Takzvaný Sky Bridge 721 je nejdelším visutým mostem pro pěší na světě.

Vyrazte 3. června na Dolní Moravu a nebudete litovat. Přihlásit se můžete výhodně online na www.iprimacup.cz.

Tagy:
cyklistika Polsko závod Morava Prima CUP Václav Němeček ŠKODA AUTO a.s. Dolní Morava cyklistický závod Králický Sněžník