Dagmar Havlová se proměnila v modelku. Nafotila charitativní kalendář

Dagmar Havlová nafotila charitativní kalendář.

Bývalá první dáma Dagmar Havlová nafotila charitativní kalendář, který má přibližovat její profesní život. Fotografie vznikly přímo na její zahradě, kde si oblékla kostýmy ze svých nejmilejších rolí.

Bývalá první dáma a vdova po Václavu Havlovi se na divadelní a filmové scéně objevuje už od svých 14 let. „Vloni to bylo 40 let, co jsem v Divadle na Vinohradech, tak jsem si řekla, že by bylo dobré, kdybych se ohlédla za svým profesním životem. Vybrala jsem 12 mému srdci blízkých rolí a nafotila jsem kalendář,“ prozradila Havlová a svěřila se, že dílo nese dokonce obě její jména, a to hlavně proto, aby potěšila svého tatínka.

Havlová se spojila s make-up artistkou Nikol Kouklovou, o které posléze zjistila, že má vystudovanou fotografickou školu, a tak nadšeně využila obě její skvělé schopnosti. „To bylo úplně báječné zjištění, protože já nemám ráda moc velký štáb kolem sebe. Moc jsme se u toho bavily,“ pochvalovala si Havlová.

Příprava i samotné focení probíhaly ve skromných podmínkách. „Já jsem byla taková návrhářka kostýmů, které jsem brala ze svých zdrojů. A rekvizity, které nebyly, jsem různě upravila a dělaly jsme to tady u nás na zahradě, na dvorku a u mě v kanceláři,“ popsala nadšeně Havlová.

V kalendáři se objevila například postava Tatiany, s níž herečka absolvovala v roce 1975. Další rolí, kterou se Havlová rozhodla zvěčnit v kalendáři, byla Kathleen ze hry Chvíle pravdy. S ní se vracela po 11leté pauze zpět k divadlu.

„To je vlastně takový můj dárek k vánočním svátkům. V prodeji bude už příští týden u nás na stránkách nadace,“ dodala Dagmar Havlová, která je s výsledkem velmi spokojená a těší se, že potěší i ty, kteří si ho rozhodnou pořídit.

Tagy: