Na dálnici u Prahy vzplanul kamion. D5 byla uzavřena, autobusy nabíraly zpoždění

Dálnici D5 na třetím kilometru za Prahou směrem na Plzeň uzavřel v úterý brzo ráno požár kamionu. Na místě zasahovali středočeští i pražští hasiči. Více než dvě hodiny byl provoz zastavený úplně, před 7. hodinou začali řidiči jezdit levým jízdním pruhem.

Příčinou ohně byla technická závada na kole návěsu, škoda je odhadnutá na jeden milion korun, řekla mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová.

Na okolních komunikacích včetně Pražského okruhu se kvůli zastavené D5 tvořily kolony, vyplývá z informací Národního dopravního informačního centra.

Hlášení o požáru nákladního automobilu mezi exity Rudná a Třebonice dostali silničáři i hasiči po 4:30. Oheň zasáhl celý automobil.

Pod kontrolu dostali hasiči požár v pět hodin ráno, poté začaly odjíždět pražské jednotky, ale středočeské pokračovaly v dohašování skrytých ohnisek, využily i speciální pěnotvorné zařízení. Kamion převážel různorodou zásilku. „Nejednalo se o žádné nebezpečné látky,“ uvedla Fliegrová.

Kvůli uzavřené dálnici nabíraly zpoždění i některé spoje příměstské dopravy, některé autobusy jezdily podle organizace Ropid odklonem.

Tagy: