Policie zasahovala v Agrofertu už potřetí za měsíc. Pyrotechnici hledali nahlášenou bombu

V areálu holdingu Agrofert nahlásil anonym bombu, tento měsíc již potřetí. Na místo dorazili policisté i pyrotechnici, potvrdil dopoledne redakci CNN Prima NEWS mluvčí koncernu Karel Hanzelka. Společnost spadá do svěřenského fondu premiéra Andreje Babiše.

„Mohu potvrdit, že v budově Agrofertu na Chodově byla anonymem nahlášena bomba. Na místě zasahovala policie, budova byla evakuována. Zaměstnanci museli místo opustit,“ uvedl CNN Prima NEWS mluvčí Agrofertu Karel Hanzelka. Na místo dorazili pyrotechnici i pes vycvičený na hledání výbušnin.

„Nutno poznamenat, že v tomto měsíci anonym nahlásil bombu potřetí. Naposledy to bylo ve čtvrtek a a také 9. července. Motiv neznáme a nechceme o něm spekulovat,“ dodal Hanzelka. O tom, že se jedná o třetí takový případ, informoval web Deník N.

Andrej Babiš má k holdingu Agrofert majetkové vazby. Podle závěrů auditu Evropské komise premiér stále ovládá holding Agrofert, ačkoli jej vložil do svěřenských fondů. Babiš tvrdí, že střet zájmů nemá a že dodržuje české zákony.

Tagy: