Dávám Putinovi rok, maximálně tři. Má rakovinu a ztrácí zrak, měl prozradit ruský agent

Vladimir Putin, prezident Ruské federace

Do médií se dostaly výroky nejmenovaného člena ruské tajné služby FSB, který měl vynést na světlo světa informaci, že lékaři vyměřili prezidentovi Vladimiru Putinovi tři roky života. Podle agenta je ruský vládce vážně nemocný, má pokročilou rakovinu a ztrácí zrak.

Od začátku války na Ukrajině se spekuluje o zdraví ruského prezidenta Vladimira Putina, který se podle zdravotnických expertů mění před očima. Odborníci si všímají jeho třasu, nejisté chůze a bledých a odulých tváří.

Nejmenovaný člen ruské tajné služby FSB, ze které už v minulosti unikly zmínky o prchající podpoře Putina, teď prozradil, že lékaři poprvé určili, jak dlouho může ještě ruský prezident žít – tři roky. S informací přispěchal britský list The Mirror.

„Má vážnou a pokročilou formu rakoviny. Nemá před sebou více než dva nebo tři roky života,“ měl říci ruský špeh. Podle časopisu New Lines by ale v takovém případě Putin podstupoval chemoterapii a ztrácel by vlasy, což na snímcích a videích viditelné není.

Ztrácí zrak, potřebuje velká písmena

Člen hlavní ruské zpravodajské služby údajně také prozradil, že kvůli nemoci Putin ztrácí zrak a jeho kognitivní schopnosti tak upadají. Ruský prezident ale prý nechce nosit brýle, jelikož by tím sám přiznal fyzické potíže, což by nepomohlo jeho snaze udržovat status neohroženého lídra.

„Řekli nám také, že trpí velkými bolestmi hlavy a když se objeví v televizi, potřebuje mít kousky papíru, na kterých má napsané velkými písmeny vše, co se chystá říct,“ měl prozradit člen FSB.

„Ta písmena jsou tak velká, že na každém listu papíru může být vždy jen pár vět. Jeho zrak se vážně zhoršuje,“ uzavřel tajný zdroj.

V minulosti rozpoutalo velké diskuze o Putinově zdraví video, které zachycovalo schůzku ruského prezidenta a ministra obrany Sergeje Šojgua. Během schůzky se Putin držet křečovitě celou dobu stolu, což podle odborníků mohlo značit, že ho sužuje také Parkinsonova choroba.

Tagy: