Davy fanoušků Taylor Swiftové zpívají v ulicích Vídně, ukazuje video. Město přišlo o miliardy

Příznivci Taylor Swiftové přišli o koncert ve Vídni, radikálové plánovali provést teroristický útok (8. 8. 2024).

Vrácení vstupenek

Organizátoři zrušených koncertů zpěvačky Taylor Swiftové ve Vídni vrátí fanouškům peníze za vstupenky do deseti dnů. Komplikované to ale budou mít ti, kteří lístky sehnali od překupníků. Zrušení akce představuje problém i pro samotnou rakouskou metropoli, která nejspíše přijde o vysoké tržby. Fanoušci, kteří do Vídně již dorazili, ale neváhají a show si vynahrazují alespoň zpěvem v ulicích Vídně.

Jen z České republiky mířilo za Taylor Swiftovou do Vídně přibližně 40 tisíc fanoušků. Hrozba teroristického útoku jim ale zážitek z velkolepé hudební show překazila. Náramky, které si s ostatními příznivci ve městě koncertů vyměňují, tak nejspíše zůstanou v šuplících.

K TÉMATU: Kytarista Vartecký se rozešel se zpěvačkou Annou K. S novou partnerkou se hudebník seznámil v hotelu

Příznivci, kteří do Vídně již dorazili z nejrůznějších koutů světa, cítí zklamání. Mnohdy utratili tisíce dolarů, aby svou milovanou hudebnici mohli slyšet a vidět naživo. Komunita takzvaných „Swiftie“ se ale shoduje na jednom – je dobře, že se nikomu nic nestalo.

Show si alespoň vynahradili zpěvem svých oblíbených písniček z repertoáru zpěvačky, a to v mnohačetných skupinách a přímo v ulicích rakouské metropole.

VIDEO: Fanoušci Taylor Swiftové nepropadají smutku. Koncert si částečně vynahradili společným zpěvem v ulicích Vídně

Organizátoři se již na sociálních sítích omluvili. „Odložení koncertů bohužel není možné. Za vzniklé komplikace se omlouváme. Veškeré zakoupené vstupenky jsou automaticky refundovány prodejní sítí OeTicket na platební karty spojené s jejich nákupem. Na účtu se vrácená platba projeví nejpozději do deseti dnů,“ informovali diváky.

Pro ty, kteří sehnali vstupenky z druhé ruky, tedy od překupníka, to ovšem může znamenat složitou cestu ke svým penězům. Peníze za vstupenky se totiž vrátí na bankovní účet, ze kterého byla platba uhrazena, tedy na účet překupníka. Takovou situaci teď řeší i jeden z fanoušků z Brna, který se zřejmě obrátí na policii.

Zrušení všech tří koncertů popové star představuje velký zásah i pro samotnou Vídeň. Show americké zpěvačky znamenala pro místní podnikatele i samotné město obrovské tržby. Když měla Swiftová rovněž trojici koncertů ve švédském Stockholmu, na tržbách to dodatečně vyneslo v přepočtu dvě miliardy korun. O podobný zisk bude rakouská metropole ochuzena.

Moderátorka Tobiášová se těšila s dcerou na zážitek

Na koncert se těšila třeba moderátorka Tereza Tobiášová s dcerou. „Náramky asi nevyužijeme, což nás velmi mrzí,“ sdělila. Na místě, kam dorazila již ve středu odpoledne, podle jejích slov panovala pohoda. „V apartmánovém domě jsme potkaly Američany – že jdou na koncert, jsme ihned poznaly podle náramků,“ popsala.

Dcera moderátorky se prý šla ještě ve středu večer projít k stadionu, jaká tam panuje atmosféra. „Potkala tam i nějaké dívky z Česka, které se také chystaly na koncert. Na místě stál i stánek s merchem, takže vše na první pohled fungovalo, jak má,“ uvedla Tobiášová.

„Když jsme dodělaly kostýmy, šly jsme spát. Ještě předtím jsem se jen krátce podívala na telefon a vidím zprávy o zrušení akce. Nejdřív jsme si myslely, že jde o fake news, ale pak jsme zprávu viděly i na zahraničních webech,“ dodala moderátorka s tím, že se musely s dcerou smířit s tím, že svou oblíbenou hudebnici neuvidí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Dovolená v zahraničí je pro mě stres, říká Lou Fanánek. Prozradil, kde bude trávit léto

Tagy: