Ostrá, tvrdá a vyrovnaná debata, míní Klvaňa a Joch o střetu Trumpa s Harrisovou

Kamala Harrisová a Donald Trump během prezidentské debaty

Trump a Harrisová se střetli ohledně Ukrajiny

Donald Trump a Kamala Harrisová mají za sebou první a zřejmě poslední společnou debatu, která proběhla na ABC News. Podle odborníků byla diskuze vyrovnaná a tvrdá, obešla se ale bez větších osobních útoků. Dopady debaty rozebrali také experti ve studiu na CNN Prima NEWS.

Republikán Donald Trump a demokratka Kamala Harrisová probrali během společné debaty celou řadu témat – potraty, ekonomiku, klimatickou změnu i válku na Ukrajině a v Gaze. A také migraci. Nejvíce třaskavý výrok vypustil Trump, když řekl, že současná administrativa dovolila, aby migranti ve Springfieldu unášeli psy a posléze je jedli.

Na celou debatu Harrisové a Trumpa se můžete podívat zde:

Komentátor Roman Joch ve vysílání CNN Prima NEWS připomněl, že šance obou kandidátů jsou v sedmi klíčových státech zcela vyrovnané. Podle něj debata názory Američanů tolik nezmění.

Debatu doprovázela přísná pravidla. Kandidáti nesměli mít na stole žádné poznámky, během reklamních přestávek se nesměli radit se svým týmem, na odpověď i reakci měli většinou pouze dvě minuty. Velmi se diskutovalo i o tom, zda budou mít uchazeči o Bílý dům vypnutý mikrofon, jakmile bude hovořit ten druhý, což se nakonec schválilo.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Arizona, Pensylvánie, Wisconsin. Trump chce urvat státy, díky kterým vyhrál před osmi lety

Tagy: