Kdy skončí babí léto? Příjemné teploty bude kazit ranní chladno i přeháňky

Déšť a deštník

Počasí 10.10.2022 (6:50)

Začátek týdne se ponese v duchu oblačného počasí, nejvyšší denní teploty se ale přesto budou blížit příjemným 20 °C. Kromě chladných rán je třeba už počítat také s občasným deštěm a přeháňkami. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Oblačnosti by mělo během týdne postupně přibývat.

V pondělí bude oblačno až polojasno, na severovýchodě až jasno. Nejvyšší teploty by se podle meteorologů z ČHMÚ měly pohybovat mezi 14 až 18 °C, při déletrvající oblačnosti ojediněle až kolem 20 °C, na Šumavě dosáhnou maximálně 14 °C. Mírný jižní až jihovýchodní vítr bude večer slábnout.

Brázda nižšího tlaku vzduchu bude postupovat dále k východu a za ní se bude do střední Evropy přesouvat tlaková výše od západu. V noci bude oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno a ojediněle mlhy. Od západu také přijde ojediněle slabý déšť. Nejnižší teploty se budou pohybovat v rozmezí 10 až 6 °C.

☁️⛅️ Dnes bude oblačno až polojasno, na Moravě a ve Slezsku zpočátku jasno a ojediněle se objeví nízká oblačnost nebo...

Posted by Český hydrometeorologický ústav on Sunday, October 9, 2022

V úterý by mělo být zpočátku oblačno až zataženo a místy slabý občasný déšť nebo přeháňky. Od severu budou srážky postupně ustávat a částečně také ubyde oblačnosti. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 13 až 17 °C, na jižní Moravě ale dosáhnou až 19 °C. Oblačnosti však bude během týdne postupně přibývat.

Tagy: