Ty kr*vo a pak dlouhé ticho. Štáb CNN na Ukrajině těsně unikl smrti, drama zachytila kamera

Štáb americké CNN na Ukrajině jen těsně unikl smrti. Při natáčení na východě země totiž kolem novinářských vozů prolétla ruská raketa. Tlaková vlna způsobila chaos a na nekonečných deset vteřin vypadlo spojení mezi dvěma týmy novinářů. Ti se začali bát nejhoršího.

Ticho je luxus, který tu netrvá příliš dlouho. Tak hodnotí napjatou atmosféru na Ukrajině reportér americké CNN Nick Paton Walsh, který spolu se svými kolegy jen o vlásek unikl smrti.

K incidentu došlo poblíž obléhaného města Bachmut, kde probíhají nejtvrdší boje. Štáb CNN dostal echo o blížícím se ruském útoku, snažil se proto z inkriminované zóny narychlo odjet. Rakety ale dopadly dříve, než se čekalo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rusové trpí, proti válce a Putinovi se ale nebouří. Just popsal, jak funguje propaganda

„Ty krávo,“ zachytila kamera šokované reakce v jenom z vozů. Tlaková vlna novináře ochromila. Štáb v prvním voze se obával, že kolegové jedoucí za nimi dostali zásah.

„Dopadlo to přesně za námi. Nat, slyšíš mě?“ řval zoufalý novinář do vysílačky ve snaze navázat spojení s producentkou Natalií Gallónovou. Žena se ale neozývala dlouhých deset vteřin.

Štáb CNN se obával nejhoršího. Pak se ale z vysílačky ozval známý hlas.

„Ano, jsme v pořádku,“ ujistila producentka. Oba novinářské vozy následně unikly do bezpečí.

Novinář Nick Paton Walsh dále v reportáži ukázal, jak se žije lidem v obležené oblasti. Civilisté jsou ukrytí v podzemí a vyčkávají, co jim přinesou další dny. Některé drží nad vodou víra, jiní se snaží zahánět chmury groteskními filmy. Alespoň na pár chvil.

Na celou reportáž americké CNN se můžete podívat ve videu výše.

Tagy: