Desítky mrtvých a stovky zraněných. Rusové opět mohutně zaútočili na Charkov

Charkov v ohni

Štáb CNN Prima NEWS v Charkově při útoku Ruska

Při mohutném ruském ostřelování východoukrajinského města Charkov zahynuly desítky lidí. Zraněných jsou stovky. Na Facebooku to napsal poradce ukrajinského ministerstva vnitra Anton Heraščenko. Přesný počet obětí není známý, město kvůli ruské ofenzivě vyhlásilo zákaz vycházení.

„Charkov byl právě mohutně ostřelován Grady (salvovými raketomety). Desítky mrtvých, stovky zraněných. Tuhle hrůzu by měl vidět celý svět,“ uvedl Heraščenko. K příspěvku připojil záběry patrně z charkovské obytné čtvrti, na kterých jsou vidět oblaka dýmu a záblesky při dopadech raket.

В это невозможно поверить, если не увидеть… Сердце разрывается и ком в горле.. Наш Любимый Харьков.. Господи…

Posted by Andriy Zdesenko on Monday, February 28, 2022

Ostřelování podle webu Ukrajinská pravda zasáhlo okrajové čtvrti východně od centra města.

Na hranicích Ukrajiny a Běloruska začaly v pondělí krátce před polednem jednat delegace zástuptců Ruska a Ukrajiny. Jde o druhou schůzku zástupců bojujících stran od začátku ruské invaze na Ukrajinu. Klíčovým požadavkem Kyjeva je okamžité příměří a stažení ruských vojsk z ukrajinského území, Kreml před jednáním své požadavky neoznámil.

Ve městě je nadále také štáb CNN Prima NEWS ve složení reportérka Darja Stomatová a kameraman Ján Schürger. Ve vysílání popsali současnou situaci v Charkově.

Charkov vypadá jako po hurikánu

„Jsme kousek od místa, kde hoří fabrika na dětské oblečení. Dále jsme viděli vyhořelou dýmovnici a kolonu aut, která jsou spálená. Je zde kouř, vše je zničené,“ vylíčila Stomatová.

Zatímco se ozýval jeden výbuch za druhým, došel štáb ke škole, na které stále vlála ukrajinská vlajka. „Charkovská škola číslo 134, přímo tady se minulou noc zabarikádovali ruští vojáci. Všechno je zničené. Všude jsou kusy cihel, stromy jsou posekané, vypadá to jako po hurikánu,“ dodala.

Tagy: