Detaily tragické nehody na Klatovsku: Dítě vběhlo pod motorku, boj o život trval 30 minut

Při tragické nehodě na Klatovsku zemřel 9letý chlapec.

Teprve devítiletý chlapec zemřel v neděli odpoledne při dopravní nehodě mezi Čachrovem a Javornou na Klatovsku. Podle prvních informací čtyři děti a jeden dospělý přecházeli přes silnici a chlapce srazil 33letý motorkář. Na místo přiletěl i záchranářský vrtulník, resuscitace trvala asi 30 minut. Přes veškerou snahu záchranářů ale dítě zemřelo.

Hasiči, záchranáři a policisté vyjížděli k dopravní nehodě na hlavním tahu mezi Čachrovem a Javornou, ke které došlo krátce před 15. hodinou. Skupina lidí zde přecházela silnici, když devítiletý chlapec vběhl přímo pod projíždějící motorku.

„Mezi obcemi Javorná a Čachrov došlo k tragické dopravní nehodě se smrtelnými následky. Na místě události policisté provádí prvotní a neodkladné úkony. Z naší strany dále probíhá i krizová intervence,“ sdělila po nehodě mluvčí policistů Barbora Šmaterová.

Dítě bylo ve velmi vážném stavu, a tak na místo zamířil záchranářský vrtulník. I přes veškerou péči záchranářů se ho nepodařilo zachránit.

Dalo se tragédii předejít?

„Když jsme se dostali na místo události, tak už tam minutku byli kolegové z Klatov. Zajistili jsme místo zásahu a okamžitě jsme se zapojili do oživovacích procesů. Bylo to poměrně dlouho, bohužel to nedopadlo dobře,“ dodal velitel zásahu Dušan Waldmann.

Kvůli vyšetřování dopravní nehody byla silnice v místě více než hodinu zavřená. Jestli mohl motorkář nehodě zabránit, ukáže až další vyšetřování.

Tagy: