Děti v pražské škole dostanou studené obědy. Rekonstrukce jídelny se protáhla, rodiče zuří

Děti v pražské škole dostanou studené obědy. Rekonstrukce jídelny se protáhla.

Škola nezajistila jídelnu

Tři měsíce budou děti z jedné ze základních škol na pražském Barrandově bez teplých obědů. Podle rodičů, kteří si na to stěžují, škola nestihne zajistit rekonstrukci jídelny do poloviny záři, jak se plánovalo.

Rekonstrukce školní jídelny, na kterou čekala škola sedm let, má zdržení. Pro téměř 700 žáků kvůli tomu nejsou zajištěny teplé obědy. Přitom hotovo mělo být dle rodičů už v polovině září.

„Prvního září tohoto roku jsme se dozvěděli úplně jiné informace, kdy nám zkrátka bylo sděleno, že rekonstrukce bude trvat čtyři měsíce, což je pro nás problém,“ uvedl jeden z rodičů. „V minulém týdnu jsem vzala dceru po vyučování domů a vyřešili jsme teplý oběd doma. Teď jsme to vyřešili větší svačinou, abych mohla zůstat déle v práci,“ podotkla matka jedné žačky.

Pro oběd 25 minut rychlou chůzí

Na nečekanou zprávu reagují rodiče i na sociálních sítích. „Nechápu, proč by jídlo do školy nemohlo být dováženo. Doufám, že se situaci podaří nějak vyřešit,“ uvádí další. Oběd pro děti z prvních až třetích tříd sice zajištěn je, ale musí docházet téměř kilometr a půl na základní školu Chaplinovo náměstí.

Cesta trvá 25 minut rychlou chůzí. A se současnou rekonstrukcí Chaplinova náměstí není přístup k jídelně zcela bezpečný. Rodičům vadí i to, že se o čas strávený na cestě zkrátí výuka. „Situaci jsem vyřešila tak, že si děti beru domů po výuce a obědy máme doma, bohužel. Nelíbila se mi situace, že by měly docházet na Chaplinovo náměstí, a tím pádem, co nám bylo řečeno, vynechat výuku,“ uvedla další matka žáků.

„V současné chvíli je vedením školy mapován zájem mezi vyššími ročníky o náhradní stravování,“ uvádí na svém webu zřizovatel školy, městská část Prahy 5. Během dne se na stránkách školy objevily nové informace se stravováním žáků čtvrtých až devátých tříd. „Školní jídelna nabízí žákům 4. až 9. tříd studenou formu školní stravy (obložené pečivo). A to od 7. září 2022,“ informovala škola. Ve středu 14. září mají být třídní schůzky, kde rodiče hodlají situaci znovu řešit.

Tagy: