Kolaps na D1. Kvůli sněhu byla neprůjezdná směrem na Prahu, nyní se jezdí jedním pruhem

Kolaps na D1

Kolaps na D1

Dálnice D1 zažívá v ranních hodinách kolaps směrem na Prahu. Důvodem je napadaný sníh, který způsobuje problémy se sjízdností. Řidiči kamionů se brzy ráno rozhodli kvůli sněhové vánici odstavit své vozy. Silnice je již upravená natolik, aby byla pro kamiony sjízdná, některá auta ale stále zůstávají stát na dálnici.

Největší problémy aktuálně zažívají řidiči na D1 v úseku mezi 93.–97. kilometrem směrem na Prahu. Kvůli sněhové pokrývce se dálnice stala neprůjezdnou, a řidiči kamionů zde tedy své vozy odstavili. Kolem půl čtvrté ráno policisté hlásili, že D1 je již pro kamiony sjízdná. Někteří řidiči však na dálnici zůstali stát i poté.

Řidiči kamionů brzy ráno CNN Prima NEWS řekli, že situace je dle nich „katastrofická“. „Čekám tu už dvě hodiny,“ uvedl jeden z nich s tím, že se za tuto dobu s kamionem pohnul jen asi o 20 kilometrů.

Aktuálně už tedy řidiči mohou jet, v kritickém úseku směrem na Prahu je ale podle informací CNN Prima NEWS průjezdný pouze jeden pruh.

Když se situace na D1 zlepšila, začali policisté z dálničního oddělení Velký Beranov vyzývat řidiče k tomu, aby pokračovali v jízdě. Některé z nich přitom museli budit.

Tagy: