Dramatické záběry z akce: Strážníci z Orlové vtrhli do hořícího domu, zachránili čtyři lidi

Strážníci z Orlové na Karvinsku riskovali vlastní životy, aby vyvedli čtyři bezdomovce z hořícího polorozbořeného objektu. Zápach jedovatých zplodin v nose cítili ještě dlouho po zásahu.

Není běžné, že by strážníci dorazili na místo první, ještě před hasiči. V tomto případě však uniformovaní hrdinové na požárníky nečekali a vběhli do objektu, odkud se velmi silně kouřilo, i když nejsou vybaveni dýchací technikou.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragédie na Karlovarsku. Při požáru domu ve Fojtově zemřel muž, druhý se ho snažil zachránit

„Je tam někdo? Pojďte ven, hasiči přijedou,“ je slyšet na autentických záběrech strážníků. Jednu osobou z hořícího polorozbořeného domu dokonce vytáhli oknem. „Šlo jim o život. Když je kouř a hoří, tak už je to otázka minut, dá se říct, ne-li sekund,“ popsal jeden ze zasahujících strážníků David Kozel.

Jednoho z mužů oheň popálil v obličeji. Záchranáři ho, stejně jako další dva muže a ženu, naložili do sanitky. „Strážníci, kteří dorazili na místo jako první, se dostali do situace, která jim de facto nedala na výběr. Museli konat, museli jít do toho, jelikož se jednalo o lidské životy a šlo o čas. Proto jsme na ně všichni pyšní, že to takto zvládli,“ popsal zástupce velitele orlovských strážníků Milan Páleník.

Strážníci si vysloužili pochvalu, a to nejen od vedení orlovské městské policie, ale i od muže, kterého vyvedli ven. „Jeden z nich poděkoval, což zahřeje u srdíčka, takže to bylo hezké,“ doplnil další ze zasahujících strážníků Jakub Heřmánek. Proč v objektu začalo hořet, to teď vyšetřuje policie.

Tagy:
bezdomovec dům Karlovarský kraj Orlová okres Karviná Milan Páleník