Drtivá jízda v Michiganu: Hoch na videu ukradl nakladač a vyrazil do ulic, zničil deset aut

Dítěti ve vysokozdvižném nakladači se dařilo přes hodinu ujíždět policii.

Dítěti v nakládači se dařilo přes hodinu ujíždět policii

Policejní honička jako žádná jiná se odehrála v americkém Michiganu. Teprve dvanáctiletý chlapec ukradl z tamní školy vysokozdvižný nakladač a následně s patnáctitunovým kolosem zamířil do ulic. Záběry z pronásledování zveřejněné na sociálních sítích policií jasně ukazují mladého hocha ignorujícího výzvy strážců zákona, aby okamžitě zastavil. Během ničivé projížďky náctiletý uličník naboural desítku zaparkovaných aut. Píše o tom agentura AP.

Vysokozdvižný nakladač ukradl chlapec na střední škole v americkém městě Ann Arbor. Klíčky se mu podařilo najít přímo v kabině vozu. Škola hned přivolala policii, která později hocha našla, jak jede po nedaleké silnici bez rozsvícených světel. Podle agentury AP pronásledovali policisté vozidlo přes hodinu v rychlosti 25 až 32 km/h. Naštěstí nebyl při honičce nikdo zraněn.

ČTĚTE TAKÉ: Bezdomovec ležel uprostřed Letenského tunelu. Strážníci řídili dopravu, musela pro něj sanitka

Na zveřejněných záběrech je slyšet, jak policista marně naléhá na výtečníka, aby hned zastavil. Poté varuje kolegu, aby dal pozor na háky spouštějící se z nakladače. Chlapce nakonec přestala honička bavit a kolos zastavil.

„Byla to velmi nebezpečná situace, která mohla snadno skončit vážnými zraněními,” popsala tamní policie ve svém prohlášení na sociálních sítích. Událost je v současné době předmětem probíhajícího trestního vyšetřování. Mladík, jehož identita není zveřejněna, protože je nezletilý, byl umístěn do vazební věznice pro mladistvé.

Tagy: