Francie má problém. Děti přistěhovalců se učí, že mají islamizovat celou zemi, říká Eichler

Škola ve městě Viry-Châtillon, nedaleko které napadla skupinka maskovaných lidí 15letého chlapce. Útok nepřežil

Útok na děti ve Francii nepřežil 14letý chlapec

Hned dva útoky na děti, z toho jeden v muslimské komunitě, v týdnu otřásly Francií. Případy násilí spojené s náboženstvím jsou podle odborníka na Francii a vědeckého pracovníka Ústavu mezinárodních vztahů Jana Eichlera společenským problémem země. Přiblížil, že přistěhovalci své děti mnohdy neposílají ani do francouzských škol, nýbrž ke kazatelům, kteří je v arabštině učí o „prohnilé a zkažené Francii“. Školáci následně bývají násilničtí – zejména vůči těm, kteří se vymykají.

„Bohužel se jedná o velmi naléhavý a palčivý společenský problém Francie. Odehrává se to hlavně ve čtvrtích a v rodinách přistěhovalců, kteří si žijí úplně vlastním životem,“ uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS Eichler. Reagoval tak na dva útoky, z nichž jeden skončil smrtí.

ČTĚTE TAKÉ: Bolestné Velikonoce, truchlí rodiče malého Émila. Nález chlapcových ostatků vyvolává pochyby

Proč na 15letého chlapce nedaleko školy ve městě Viry-Châtillon maskovaná skupina brutálně zaútočila, není jasné. Svým zraněním však navzdory snaze záchranářů v pátek podlehl. V případu 13leté Samary, kterou surově zbili její vrstevníci a následně skončila v umělém spánku, je motivem pravděpodobně to, že se dívka vymykala muslimským standardům. Podle matky se obléká „po evropsku“.

Dětem se dostává „terapie“

„Mnozí z přistěhovalců ani neposílají děti do francouzské školy, nýbrž k různým imámům (všeobecně uznávaný znalec a učitel koránu, pozn. red.), kteří jim káží v arabštině a říkají, jak je Francie prohnilá, úpadková, zkažená, jak dožívá bez smyslu pro vlastní inteligenci. Tohle je jejich diagnóza Francie,“ přiblížil Eichler.

Zároveň se dětem dostává „terapie“. „Tou má být důsledná islamizace celé země. Poté jsou velmi násilničtí k tomu, kdo se vymyká tomuto jejich černobílému pohledu na svět, a hlavně pak na Francii,“ doplnil odborník. Dříve k podobným útokům docházelo zejména ve velkých městech. Dnes už se podle Eichlera s podobnými problémy potýká každé větší francouzské město.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Říkali, že není správná muslimka. Plivali jí do vlasů, líčila matka napadené dívky šikanu

„Jde například o severní oblast Paříže, kde dříve byly dělnické čtvrti. Dnes tam žijí pouze přistěhovalci. A tam jsou incidenty velmi časté. Jde ale o předměstí všech velkých měst i těch, které velikostí mají počet obyvatel kolem 30 tisíc. Je to zkrátka všude a ve všech francouzských oblastech,“ uzavřel.

Tagy: