Expert si všiml na oblečení princezny Kate důležitého detailu. Jde o naději v jejím boji?

Britská princezna Kate poprvé od konce minulého roku na veřejnosti

Expert si všiml na oblečení princezny Kate důležitého detailu

Bílá je určitě barvou naděje. Kdyby se Kate rozhodla pro černou barvu, tak by to působilo pochmurně. Takto experti na britskou královskou rodinu ve vysílání CNN Prima NEWS hodnotili princeznin výběr šatů na víkendové oslavě narozenin panovníka Karla III. Manželka následníka britského trůnu se v sobotu ukázala na veřejnosti poprvé od konce minulého roku, kdy se kvůli rakovině dočasně stáhla do ústraní.

„Bílá je určitě barvou naděje. Je osvěžující, princezně sluší. Kate vypadá v těch šatech senzačně. Končí jaro a začíná léto. Oblečení samozřejmě přispívá k náladě a něco vyjadřuje,“ zmínil ve vysílání CNN Prima NEWS historik a expert na britskou královskou rodinu Martin Kovář.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Louis se šklebil a zíval. Nejmladší dítě princezny Kate a Williama opět zaujalo grimasami

Zároveň se vyjádřil k tomu, jak by působila volba například černých šatů: „Kdyby se princezna teoreticky rozhodla pro černou barvu, tak by to působilo pochmurně a všichni by spekulovali, co to znamená.“

Sobotní přehlídka se koná k příležitosti takzvaných ceremoniálních narozenin krále Karla III. V Británii je zvykem slavit narozeniny monarchy druhou červnovou sobotu, a to nezávisle na tom, kdy se skutečně narodil. Současnému panovníkovi bude 76 let letos 14. listopadu.

Princezna Kate nevystoupila na veřejnosti od Vánoc. V lednu podstoupila operaci a v březnu dvaačtyřicetiletá členka královské rodiny oznámila, že má rakovinu. Tou trpí i Karel III. Na rozdíl od krále se Kate zcela vzdala svých povinností. Její manžel, princ William, se na jaře také na několik týdnů uchýlil do soukromí, aby mohl pečovat o svou ženu a jejich tři děti.

Účast na přehlídce známé v Británii jako Trooping the Colour oznámil Kensingtonský palác v pátek. Ve svém vzkazu princezna Kate tvrdila, že v léčbě rakoviny dělá pokroky. Neví ale, kdy se bude plně vrátit ke svým veřejným povinnostem. „Dělám dobré pokroky, ale jak ví každý, kdo prochází chemoterapií, jsou dobré i špatné dny,“ uvedla.

Tagy: