Exprezident Klaus je znovu v nemocnici. Zdravotní potíže zřejmě přetrvávají

Václav Klaus

Václav Klaus je v nemocnici

Bývalý prezident Václav Klaus je znovu v pražské Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN). Má mít opět potíže s vysokým tlakem. S tím byl hospitalizovaný do minulého pátku. Mluvčí Klausova Institutu Petr Macinka informaci redakci CNN Prima NEWS potvrdil a řekl, že jde o doléčení původních potíží.

„Ukázalo se, že problém je třeba ještě doléčit. Je to sice nepříjemné, ale snad ne na dlouho,“ uvedl Macinka. Podle Blesku by měl Klaus strávit v nemocnici několik dní.

Někdejší prezident má zdravotní problémy od druhého zářijového víkendu. Tehdy byl hospitalizovaný kvůli vysokému tlaku. V pondělí 13. září jej lékaři propustili. V úterý se ale na lůžko opět vrátil a léčil se až do pátku 17. září. Při odjezdu sdělil novinářům, že měl velmi vysoký tlak a také žaludeční komplikace.

„Měl jsem šíleně vysoký tlak a s tím spojené žaludeční problémy. Doufám, že se to trošku stabilizovalo. Žiju docela dobře a doufám, že je to dobré,“ řekl Klaus v pátek po propuštění a zamířil rovnou do svého institutu.

Nemocnici exprezident navštívil i v neděli. Podle Macinky tam zamířil na předem domluvenou kontrolu.

Zemana propustili ve středu

V neděli zároveň navštívil současného prezidenta Miloše Zemana, který v Ústřední vojenské nemocnici ležel do středy. „Panu prezidentovi bych přál, aby na tom byl obdobně dobře,“ uvedl v pátek Klaus.

Zeman nemocniční lůžko opustil ve středu 22. září. Hospitalizovaný byl devět dnů. Měl problémy s dehydratací a vyčerpáním a dostával draslík. Do Lán tak odjížděl se slovy, že je „draslíkový muž“.

Tagy: