Zeman opustil nemocnici. Odpoledne měl v Lánech nabitý program

Miloš Zeman

Miloše Zemana propustili z nemocnice, jede do Lán

Prezident Miloš Zeman opustil ve středu dopoledne Ústřední vojenskou nemocnici (ÚVN), ve které byl kvůli dehydrataci a vyčerpání hospitalizován od minulého úterý. Hlavu státu čekal odpoledne poměrně nabitý program. Měl totiž domluvené rovnou tři schůzky, a to s ministryní financí Alenou Schillerovou (za ANO) kvůli rozpočtu, se šéfem ODS Petrem Fialou a také s předsedou hnutí SPD Tomiem Okamurou.

Miloš Zeman byl v nemocnici od minulého úterý, podle Hradu kvůli dehydrataci a lehkému vyčerpání. Hlava státu podstoupila vyšetření, která nezjistila problémy ohrožující prezidenta na životě.

Lékaři provedli krevní odběry, sonografii i CT vyšetření. Zároveň nezjistili nadlimitní hodnoty u cukrovky, kterou Zeman trpí, potvrdili mu však přetrvávající neuropatii.

Hrad o stavu prezidenta mlčel dva dny. Mluvčí Jiří Ovčáček byl přitom na Twitteru aktivní. Na zmíněné sociální síti komentoval návštěvu papeže Františka na Slovensku, ocitoval pasáž z bible a rovněž sdělil, že Zeman udělil prezidentskou milost. Mluvčí prezidenta také v úterý večer vyzýval občany, aby v říjnových sněmovních volbách volili hnutí ANO.

Ovčáčka za jeho mlčení ohledně stavu prezidenta zkritizovali například šéf lidovců Marian Jurečka, předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová či předseda Přísahy Robert Šlachta.

V nemocnici se shodou okolností v minulých dnech sešli hned dva čeští prezidenti, kromě Zemana byl hospitalizován také Václav Klaus. Ten minulý týden Zemana v ÚVN také navštívil.

Zeman byl naposledy hospitalizován letos 20. až 22. ledna. V nemocnici byl očkován proti koronaviru, poté v ní zůstal kvůli plánované preventivní lékařské prohlídce.

Tagy: