Putin ukryl svoji rodinu v bunkru na Sibiři pro jadernou válku, tvrdí politolog

Ruský prezident Vladimir Putin

Putin měl ukrýt rodinu v bunkru na Sibiři

Prezident Vladimir Putin podle ruského politologa v posledních dnech ukryl členy své rodiny v „podzemním městě“ na Sibiři. Luxusní bunkr se nachází v Altaji a byl navržen pro ochranu v případě jaderné války. Tvrdí to politolog a bývalý profesor Státního institutu mezinárodních vztahů v Moskvě Valerij Solověj.

„O víkendu byla rodina prezidenta Putina evakuována do speciálního bunkru připraveného pro případ jaderné války,“ uvedl profesor Solověj podle webu Daily Mail. „Nachází se v Altajské republice. Ve skutečnosti to ale není bunkr, ale celé podzemní město vybavené nejmodernějšími technologiemi,“ tvrdí Solověj.

Politolog, který říká, že má zasvěcené kontakty v Kremlu, pravděpodobně myslí rozlehlou horskou daču, kterou údajně zhruba před deseti lety postavil energetický gigant Gazprom v Ongudajském okrese Altajské republiky, sibiřské oblasti sousedící s Mongolskem, Čínou a Kazachstánem.

Kdo se v bunkru ukrývá?

Pozorovatelé si zde všimli několika větracích míst v areálu obklopujícím horský úkryt a vedení vysokého napětí napojeného na supermoderní 110kilovoltovou rozvodnu, která by stačila na napájení malého města.

Solověj neuvedl, o jaké členy Putinovy rodiny jde. Mohlo by se jednat i o rytmickou gymnastku a olympijskou vítězku Alinu Kabajevovou. O ní Solověj již dříve tvrdil, že je tajnou milenkou ruského vůdce. „Alina je schopna ovlivňovat jeho rozhodnutí,“ ipozornil Daily Mail na jeho loňská slova.

Putin má dvě dospělé dcery – šestatřicetiletou Mášu a pětatřicetiletou Káťu. Z předchozího vztahu se Světlanou Krivonogichovou, která je nyní spolumajitelkou jedné z velkých ruských bank, má údajně také osmnáctiletou dceru Jelizavetu Krivonogichovou. Podle nepotvrzených zvěstí, které však Kreml popřel, má děti také s Kabajevovou.

Moskva politologa kritizuje

Solověj rovněž uvedl, že Putin trpí zdravotními problémy, které jsou před ruskou veřejností utajovány, a že se spolu se svým ministrem obrany Sergejem Šojgu účastní bizarních tajných šamanských rituálů.

Někteří lidé v Moskvě Solověje odmítají jako konspiračního teoretika nebo mystifikátora. Minulý týden ho nicméně ruské úřady sedm hodin vyslýchaly kvůli tvrzením o Putinově zdravotním a duševním stavu. Jeho dům byl také prohledán a bylo zabaveno několik elektronických předmětů. Solověj byl následně propuštěn, případ ale není uzavřen.

Tagy: