Gymnastka, kterou si zamilovalo celé Rusko. Co víme o Putinově údajné milence?

Ruský prezident Vladimir Putin je známý tím, že si velmi ostře střeží soukromí. To platí i o jeho rodině, do které by podle spekulací měla patřil ruská moderní gymnastka Alina Kabajevová. Bývalá olympijská vítězka, která by s hlavou Ruska měla mít čtyři děti, se nyní pravděpodobně skrývá ve Švýcarsku. Jaký je příběh „první milenky“?

Kabajevová se narodila v roce 1983 v Uzbekistánu otci tatarské národnosti a ruské matce. Moderní gymnastice se věnovala od čtyř let, velké šance na hvězdnou kariéru však podle trenérů neměla. Důvodem byla její „příliš robustní postava a to, že nebyla hezká“.

Po přestěhování do Ruska však pod taktovkou tehdejší trenérky ruské reprezentace Iriny Vinerové začala slavit jeden úspěch za druhým. První zlato se Kabajevové na krku houpalo v patnácti letech, kdy vyhrála své první z patnácti mistrovství Evropy. O rok později si do sbírky přidala první z deseti titulů mistryně světa.

Stala se miláčkem Ruska a užívala si pozornosti, které se jí dostávalo. Rusko reprezentovala také na olympijských hrách: v Sydney v roce 2000 byla favoritkou, kvůli chybě však brala třetí místo.

Chuť si spravila o čtyři roky později v Athénách, kde se radovala ze zlata ve víceboji. Je historicky nejúspěšnější moderní gymnastkou Ruska, přestože později přišla o šest medailí kvůli dopingu. Kromě sportovního úspěchů se v Řecku měla poprvé setkat s budoucím milencem – Vladimirem Putinem.

Tajná „první milenka“

Rok 2004 měl být tím přelomovým. Kabajevová si „odskočila“ z gymnastiky na dráhu modelky, když nafotila peprné snímky pro pánský časopis Maxim. V té době sportovkyně chodila s policistou, Putin byl zase ženatý. Přesto si k sobě dvojice podle spekulací našla cestu.

„Nemůže se sportovkyně zamilovat do policisty? Nebo dokonce do prezidenta?“ prohlásila tehdy její matka Ljuba, čímž jen rozvířila spekulace o jejich možném vztahu. V říjnu téhož roku Alina ukončila sportovní kariéru a začala se angažovat v politice. Od roku 2007 do 2014 byla poslankyní Dumy za prokremelskou stranu Jednotné Rusko.

Spekulace o vztahu Putina s Kabajevovou se opět začaly objevovat v roce 2008, kdy se mluvilo o jejich tajné svatbě. Prezident tehdy vztah a „plánování svatby“ popřel, to však u hlavy Ruska není nic neobvyklého. Stejně tak popírá další možnou dceru a milenku. Ruské noviny Moskovskij Koresponděnt, které s informací přišly, následně zkrachovaly. To ale nezabránilo tomu, aby se Kabajevové nepřezdívalo „první ruská milenka“.

Ve stejném roce měla Alina zrušit své vystoupení v televizní show na ledě kvůli těhotenství. I tento příběh z webových stránek rychle zmizel. O rok později prý Kabajevová porodila syna, fámy přiživila cesta z Prahy do ruské Soči, kterou podnikla se dvěma nejbližšími přáteli Putina. V roce 2012 měla přijít na svět holčička a další dítě o tři roky později.

Kabajevová: Všichni máme svá malá tajemství

Některé zdroje tvrdí, že všichni potomci Kabajevové a Putina jsou zapsáni jako děti její sestry Lyasany. Sama se ke spekulacím vyjádřila několikrát, naposledy v roce 2014. „Všichni máme svá malá tajemství. Doufám, že se jednou drby uklidní,“ uvedla v rozhovoru po olympiádě v Soči, kde se objevila se snubním prstenem. Na otázku, co to bylo za šperk, odpověděla, že už si nepamatuje.

V roce 2013 Putin oznámil po třiceti letech rozvod se svou ženou Ljudmilou. „Bylo to společné rozhodnutí. Téměř se nevidíme, každý z nás má svůj vlastní život,“ uvedl Putin podle webu en.as.com. V roce 2018 měla být gymnastka opět těhotná, tentokrát s dvojčaty. Deník The Sun tehdy informoval, že Kabajevová rodila na soukromé klinice v Moskvě, který prý kvůli tomu uzavřela celé jedno poschodí.

Téhož roku se po ruské hvězdě, která si do té doby pozornost poměrně užívala, slehla zem. Podle posledních informací by se měla spolu se čtyřmi dětmi skrývat ve Švýcarsku. Jak také pro web Daily Mail uvedl profesor Valerij Solovej, Kabajevová má na Putina silný vliv. „Je schopná ovlivňovat jeho rozhodnutí,“ řekl.

Tagy: