Famózní návrat Plíškové mezi tenisové špičky. Čeká ji boj o největší titul kariéry

Tenistka Karolína Plíšková

České tenistky opět potvrzují, že patří mezi světovou extratřídu. Po Barboře Krejčíkové, která před měsícem triumfovala na Roland Garros, se v grandslamovém finále představí Karolína Plíšková. Devětadvacetiletá tenistka bude bojovat o největší titul své kariéry na wimbledonské trávě.

Rodačka z Loun byla na vrcholu v létě roku 2017, kdy sedm týdnů v kuse vévodila žebříčku Ženské tenisové asociace (WTA). Před letošním Wimbledonem ovšem po pěti letech vypadla z elitní desítky a mluvilo se o jejím kariérním sešupu. Tím spíš, že na dvou přípravných turnajích před nejstarším a nejslavnějším turnajem na světě vypadla hned v prvním kole. Chvilkami by na její úspěch před Wimbledonem vsadil málokdo.

Na londýnských kurtech ale Plíšková válí a dle sportovních komentátorů nyní předvádí jeden ze svých nejlepších výkonů. Po dramatickém obratu porazila v semifinále Arynu Sabalenkovou, běloruskou turnajovou dvojku v All England Clubu. Česká sportovkyně tak míří tak do závěrečného bloku prestižního turnaje.

„Pořád tomu nemůžu napůl uvěřit. Před turnajem jsem snila o tom, že se postoupím do druhého týdne. A teď jsem ve finále,“ okomentovala svůj výkon. O dvě minuty mladší z dvojčat Plíškových se může přidat k Janě Novotné a Petře Kvitové – jediným Češkám, které legendární Wimbledon vyhrály. Martina Navrátilová si pak svých devět titulů připsala pod americkou vlajkou.

Plíškovou čeká druhé grandslamové finále kariéry. Před pěti lety podlehla na US Open německé hráčce Angelique Kerberové. A první hráčka světa ji čeká i nyní – tentokrát Ashleigh Bartyová z Austrálie. „Moje druhé grandslamové finále a znovu proti světové jedničce. Ale ne, takhle to má být, ve finále prostě chcete hrát proti té nejlepší soupeřce,“ poznamenala česká tenisová hvězda.

Plíšková tak může v sobotu završit jeden velký příběh a opět zvýraznit postavení českého tenisu. Pokud vyhraje, přijde si navíc na příjemnou odměnu ve výši jedenapadesáti milionů korun.

Tagy: