Mami, mám strach. Hamás zavraždil malou fanynku Harryho Pottera, matka sdílela poslední zprávu

Těžko pochopitelné emoce. Otec byl po masakru v Izraeli rád, že malou dcerku našli mrtvou.

Válka v Izraeli (20.10.2023)

Mezi oběťmi útoku teroristického hnutí Hamás na Izrael jsou i dvanáctiletá Noya Danová, která trpěla autismem, a její babička Carmela. Rodina až do poslední chvíle doufala, že se ze zajetí vrátí živé. Ve středu večer ale izraelské úřady potvrdily, že jejich těla byla nalezena u hranice mezi Izraelem a Gazou. Mladou dívku připomíná dojemné video, ve kterém v autě se svou matkou zpívá populární píseň.

Mezi stovkami rukojmích, které ozbrojenci z teroristického hnutí Hamás unesli do Pásma Gazy, byla i dvanáctiletá Noya Danová, která trpěla autismem, a její osmdesátiletá babička Carmela. Rodina až do poslední chvíle doufala v jejich záchranu. Ve středu večer ale na Facebooku sdíleli tragickou zprávu, že záchranáři identifikovali jejich těla. Jejich úmrtí následně potvrdilo také izraelské ministerstvo zahraničních věcí, informuje britský web Daily Mail. Podle izraelských zpravodajských zdrojů byla jejich těla nalezena ohořelá poblíž hraničního plotu mezi Izraelem a Gazou pracovníky pátrací a záchranné organizace ZAKA.

Rodina Danových přitom ještě v září sdílela dojemné video, na kterém Noya a její matka, třiapadesátiletá Galit, zpívají v autě na populární píseň zpěvačky Peggy Gou (It Goes Like) Nanana, přičemž tančí a usmívají se.

Posted by ‎גלית דן‎ on Saturday, September 9, 2023

Matka nyní zveřejnila poslední hlasovou zprávu, kterou jí Noya poslala, když se ukrývala v domě své babičky v kibucu Nir Oz, zatímco teroristé Hamásu pronásledovali a hledali obyvatele, které by unesli nebo zabili. „Mami, u dveří se ozvalo velké bum, které mě vyděsilo,“ je slyšet ze zprávy. „Všechna okna v babiččině domě byla rozbitá, protože se ozvalo další bouchnutí, je tam spousta rozbitých oken. Mami, mám strach,“ říkala Noya své matce.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Greta podpořila Palestinu a vyvolala bouři. Netřeba komentáře, rýpla si česká europoslankyně

Noya byla velkou fanynkou Harryho Pottera. I proto na zmizení reagovala autorka knih J. K. Rowlingová. „Únosy dětí jsou zavrženíhodné a zcela neospravedlnitelné. Z pochopitelných důvodů mě tento obrázek zasáhl. Kéž se Noya a všichni rukojmí unesení Hamásem brzy vrátí v pořádku ke svým rodinám,“ napsala Rowlingová na sociální síti X a připojila snímek dívky v oblečení připomínajícím školní uniformu Bradavic.

Při útoku teroristického hnutí Hamás na Izrael zahynulo nejméně 1 400 lidí, z nichž mnozí dosud nebyli identifikováni. Podle izraelských úřadů ozbrojenci unesli nejméně 203 dalších osob, včetně dětí, a odvezli je do Pásma Gazy, kde je drží jako rukojmí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Pět minut hrůzy. CNN zveřejnila video, které odhaluje řádění Hamásu i přípravy na útok

Tagy:
Izrael Facebook Harry Potter Pásmo Gazy Hamás J. K. Rowlingová Gaza Škola čar a kouzel v Bradavicích Carmelo Peggy Gou