Fialo, jdi do háje, rozčílil se Tlustý. Dnešní politici neumí vládnout, přidal se Paroubek

Exministr financí Vlastimil Tlustý (vlevo) a bývalý premiér Jiří Paroubek (vpravo)

Jiří Paroubek a Vlastimil Tlustý o politické situaci

Dnešní politici neumí vládnout, míní bývalý předseda vlády Jiří Paroubek. Posteskl si také, že se ztratila důvěra lidí v politiky a připomněl, že současné vládní koalici důvěřuje pouze čtvrtina občanů. Velmi ostrý byl k současnému kabinetu exministr financí za ODS Vlastimil Tlustý. „Už mám dost Fialy, běž do háje,“ vzkázal předsedovi vlády.

„Já jsem se snažil dělat ty věci tak, aby strana, kterou jsem vedl, sloužila občanům, aby hájila jejich zájmy,“ uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS Paroubek.

ČTĚTE TAKÉ: Jednu pitomou ideologii jsme nahradili druhou. Babiš to ale s „novou totalitou“ přehání, míní Zeman

Současná vládní koalice má podle jeho mínění mezi obyvateli velmi nízkou podporu. Podle výsledků průzkumu agentury CVVM zveřejněného 13. října jí důvěřuje čtvrtina Čechů. „Někde se ztratila důvěra lidí a ta se samozřejmě velmi těžko nabývá zpět. Současná vláda je velmi špatná, lidé v ní vládnout neumějí. Myslím si, že tomu skutečně nerozumějí,“ dodal Paroubek.

Velmi kritický byl k vedení ODS někdejší předseda jejího poslaneckého klubu a ministr financí Tlustý. „Kdybych byl býval ještě v ODS, tak bych si dával pozor, jestli je pan Fiala ten správný předseda,“ řekl ve vysílání CNN Prima NEWS.

„My politici jsme se dřív hádali, jestli mají daně víc pomáhat těm tvořivým a bohatším, anebo naopak, jestli mají být solidární. Ale všechno se točilo okolo Čechů, byl to souboj o to, jakým skupinám českých obyvatel pomoct. Dneska z toho, jak se chová vláda, vidíte, že o českého občana vůbec nejde,“ míní Tlustý.

K výročí sametové revoluce také zmínil jednu podobnost s koncem komunistické vlády. „Měli jsme už dost komunistů, tak jsme jim řekli: Běžte do háje. A já říkám: Už mám dost Fialy, běž do háje,“ doplnil Tlustý.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Lidem se do politiky nechce, lijí se tam kýble výkalů. Je štěstí, že jsme Havla měli, řekl Vondra

Tagy: