Fotky z posledních narozenin ukazují Belmondovo trápení. Vnuk se rozloučil netradičně

Jean-Paul Belmondo v posledních týdnech strádal. Dokazují to i fotky z jeho 88. narozenin, které v dubnu zveřejnil jeho syn Paul. Hvězdnému herci na nich ze saka trčí hadička, sedí navíc na invalidním vozíku. Belmondovi potomci po jeho smrti sdíleli dojemné vzkazy.

Belmondo oslavil poslední narozeniny v rodinném kruhu. Jeho syn Paul na Instagramu zveřejnil dva snímky, na nichž se Bébel směje obklopen nejbližšími příbuznými. I přesto je patrné, že na tom zdravotně není nejlépe – ze saka mu vykukuje hadička a sedí na invalidním vozíku. Podobné fotky sdílela i Belmondova dcera Florence.

Na Den otců, 20. června, pak Paul publikoval na Instagramu historickou fotografii, na níž je se svým tatínkem. „Hezký svátek, tati,“ stojí v příspěvku. Stejně mu přála i nejstarší dcera Florence. Starou fotku zveřejnil bývalý automobilový závodník Paul na počest svého otce i krátce po jeho odchodu.

Podobně reagoval také jeho syn a vnuk legendárního herce Victor Belmondo. Ani on k fotce svého dědečka z doby jeho největší slávy nic nenapsal.

Jeho bratr a další Belmondův vnuk Alessandro se loučil svérázně – s fanoušky se podělil o nahý snímek filmové hvězdy. „Vůdce klanu nás opustil. Zanechal ale ve mně hodnoty, které poznamenaly můj život: Jdi dál a nikdy nepřestaň bojovat, pořád se usmívej, zůstaň pokorný a především miluj život,“ napsal Alessandro.

„Dnes díky němu neustoupím před žádnou překážkou. Poznamenal nás na celý život. Děkujeme! Teď už jste všichni spolu v nebi. Hlavně zůstaňte dobří, kluci,“ doplnil Belmondův vnuk, který je kuchařem.

Florence zase do nebe poslala citát spisovatele Victora Huga. „Už nejsi tam, kde jsi byl, ale jsi všude tam, kde jsem já,“ zní výstižná slova.

Že se Belmondův život chýlí ke konci, věděl i jeho kamarád a neméně známý kolega Alain Delon. Naposledy svého přítele viděl v červenci a mimo jiné si povídali i o smrti, což mu prý nyní pomáhá překonat bolest z jeho ztráty. „Je to už pár týdnů, ale teď to aspoň méně bolí,“ uvedl Delon pro web CNews.

Ve čtvrtek Francie uctí památku zesnulého herce státním ceremoniálem v pařížské Invalidovně. Pořádání vzpomínkové akce, velmi podobné státnímu pohřbu, oznámil Elysejský palác. Belmondo, fanoušky přezdívaný Bébel, zemřel v pondělí ve svém domě v Paříži ve věku 88 let.

Tagy: