Fuck-upy politiků, rozčílil se Metnar. Černochová zmínila magory z Rakouska a hájila Pekarovou

Bývalý ministr obrany Lubomír Metnar (ANO) a současná šéfka resortu Jana Černochová (ODS)

PARTIE TEREZIE TOMÁNKOVÉ (3)

Označení Aleny Schillerové (ANO) za hlásnou troubu Ruska je za hranou, uvedl v pořadu Partie Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS bývalý ministr obrany Lubomír Metnar (ANO). Dodal, že hnutí se v diskuzích s vládou nedopustilo „podobných fuck-upů“. Současná šéfka resortu Jana Černochová (ODS) naopak vytáhla výrok o „magorech z Rakouska“ z úst Andreje Babiše (ANO) a pronesla, že invektivu na adresu Schillerové ze strany předsedkyně TOP 09 Markéty Pekarové Adamové je nutné vnímat v kontextu aktivit hnutí v posledních týdnech.

Označení „hlásná trouba ruské propagandy“, které na adresu Schillerové vyslovila Pekarová na začátku ledna, vnímá exministr obrany jako formulaci, jež je zcela za hranou. „Neměli bychom udržovat takový styl komunikace a nálepkovat. Nemůžeme se přece přetlačovat, kdo s tím vlastně začal. Je nutné takovou platformu opustit,“ pronesl v pořadu Partie Terezie Tománkové.

K TÉMATU: Zdechovský: KDU-ČSL potřebuje restart a nové tváře. Kritika Svobody? Jen hází písek do soukolí

„Hnutí ANO ale nebylo tím, kdo se podobných fuck-upů v diskuzi dopustil,“ zdůraznil s tím, že i exministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (ANO) je prý ze strany koalice označován za agenta Rosatomu. „Nejenom Alena Schillerová, ale i jiní straničtí kolegové začali kabinetu nastavovat zrcadlo,“ dodal Metnar.

Černochová naopak připomněla slova předsedy ANO Andreje Babiše o „magorech z Rakouska“, kterými expremiér vyvolal ve veřejném prostoru pozdvižení. Výrok v jejích očích výrazně poškodil Česko v zahraničí a nepatřil na půdu Poslanecké sněmovny.

„Jsem zklamaná z toho, jakým způsobem se domácí politika posouvá směrem na východ v tom smyslu, že se používají výroky nejenom za hranicí slušného chování, ale i dobrého vkusu,“ řekla ministryně.

Za hranicí vkusu je podle ní i tvrzení Pekarové o „hlásné troubě ruské propagandy“ směrem k Schillerové. „Na druhou stranu tomu rozumím, jelikož v posledních týdnech mám pocit, že hnutí ANO zapomnělo na svá prohlášení, že patříme na Západ. Svými kroky mi připomíná dění na Slovensku, kde politika hrubla do takové míry, až se tam dostali k moc lidé, kteří hovoří o formě spolupráce s Běloruskem či Ruskem,“ shrnula.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Ostrá přestřelka Fialy a Babiše. Spílali si do drzých miliardářů a akademiků z jiné galaxie

Tagy: