Minulost Pavla v KSČ? Komunikační vražda, zamotává se do toho sám, tvrdí analytici

Generál Petr Pavel během oznámení o kandidatuře na prezidenta.

Už v lednu čekají Česko prezidentské volby. Podle sázkových kanceláří má v boji o Hrad stále největší šanci generál Petr Pavel. Obzvlášť v poslední době mu však jeho kritici připomínají komunistickou minulost. Politolog Jan Kubáček a komentátor Dalibor Balšínek se ve vysílání CNN Prima NEWS shodli, že Pavel o tomto tématu není schopen obstojně komunikovat.

„Komunistická minulost Petra Pavla je věc, kterou mu lidé mohou neustále připomínat. Zvlášť, když se do toho furt zamotává. Neví, jak na to reagovat. Jeho nepřesvědčivá reakce ukazuje také na to, že bude chtít získat i voliče Miloše Zemana, což pro něj nebude moc přirozené. Je spíš kandidátem ‚dobré pražské společnosti‘. Bude zajímavé sledovat tento festival falešnosti,“ řekl Balšínek.

S jeho pohledem souhlasil i Kubáček: „Na to, že se Pavel na kampaň chystá tři roky, tak na vysvětlování své minulosti není dobře připraven. Zbytečně se v tom točí a trápí. Na začátku to téma obrovsky podcenil. V hloubce si jej znovu neprošel, aby si to svou argumentací dokázal obhájit. Přitom paradoxně to téma velkou část voličů nezajímá. Zaplétá se do toho sám, dává do médií nové odpovědi, což je komunikační vražda. Přitom Pavel neotevírá ekonomická témata. Myslím, že není nachystán na televizní debaty, což může být jeho největší slabina. Tam může začít ztrácet.“

První kolo volby proběhne 13. a 14. ledna, případné druhé kolo o 14 dní později. Současnému prezidentovi Miloši Zemanovi skončí druhé období 8. března a hlavou státu už podle zákona znovu být nemůže.

Celý rozhovor s Kubáčkem a Balšínkem najdete v úvodním videu.

Tagy: