Golf jako nikde jinde v ČR! Zahrajete si ho v Beskydech, kde si turisty umí hýčkat

Unikátní spojení dvou golfových resortů přináší mimořádný požitek ze hry.

Vítejte v Čeladné a Ostravici! V největší golfové destinaci v Česku

Do Beskyd se jezdí za dobrým jídlem, turistikou, lyžováním a také za golfem. Jsou tady dvě velká golfová hřiště, v Čeladné a na Ostravici. A právě tyto dva golfové resorty se teď spojily v jednu destinaci, kde si hráči mohou zahrát na třech osmnáctijamkových mistrovských hřištích. A jak jste sami mohli vidět v pořadu Prima město, je to zážitek!

Nádherný výhled na panorama Beskyd a nejvyšší vrchol, Lysou horu, mají golfisté, kteří zavítají do resortů v Čeladné a v Ostravici. Oba jsou teď navíc propojené, takže se jedná o největší golfovou destinaci v Česku, která hráčům nabízí dohromady 55 jamek na třech mistrovských hřištích. „Nám se podařilo využít situace, kdy takhle blízko sebe opravdu jinde v České republice takto kvalitní golfové resorty nejsou. Díky infrastruktuře, jako jsou tři osmnáctijamková hřiště, tři hotely, dvě restaurace, spousta dalších doprovodných aktivit, cvičné plochy a i dopravní propojení, tak se opravdu stává největší golfovou destinací v rámci České republiky,“ vykládá v pořadu Prima město Jan Kastner, generální manažer 55 Holes Golf Destination.

Prvotřídní golf pro dobrou věc

55 Holes Golf Destination už přivítala první hráče, kteří měli jedinečnou možnost zasoutěžit si v odpalu proti trenérovi golfu světové úrovně, kterým je Gonzalo Sanchez. Ten se stává novým hlavním trenérem golfové akademie resortu. „Hrál jsem, jak umím nejlépe, a ze 40 hráčů byli 3 lepší než já. Takže mi to jde dobře. Hřiště je v dobrém stavu, a co se týče počasí, budu si muset trochu zvyknout,“ říká Gonzalo Sanchez.

Otevření pětapadesátijamkového resortu mělo charitativní přesah a hráči byli štědří. Všechny finance poputují dětskému domovu v Čeladné. Děti, které v něm pobývají, se na green vypravily také a navíc si mohly prohlédnout vůz Formule 3 a popovídat si s pilotem Vladimírem Neužilem.

ČTĚTE TAKÉ: Dolní oblast Vítkovic: Více než jen historie výroby koksu a surového železa

Beskydy pro každého

Více turistů a nárůst příjmů z cestovního ruchu, to si od spojení dvou resortů nabízejících 3 mistrovská hřiště slibuje Moravskoslezský kraj. „Pro region je to velmi významná událost, protože přijedou turisté, kteří tady utratí peníze, mohou se pokochat tou krásou. A v loňském roce jsme měli milion turistů, velké množství bylo i ze zahraničí, a to z Německa, Polska i Slovenska,“ uvádí náměstkyně hejtmana Moravskoslezského kraje Šárka Šimoňáková.

Nejen golfisty, ale i jejich rodiny a další turisty vřele přivítají beskydské hotely, mohou v nich prožít opravdu skvělou rodinnou dovolenou. Badminton, lezecká stěna, bowling... na Sepetné to žije. A po sportu přichází vhod wellness a bazén s tobogánem. V Beskydech si zkrátka každý najde to své.

Tagy: