Hádka kvůli obstrukcím: Řešili jsme jen energie, tvrdí Nacher. Skopeček se do něj pustil

Partie Terezie Tománkové se Skopečkem, Michálkem, Nacherem a Fialou

PARTIE Terezie Tománkové 28.8.2022

Vládní a opoziční politici se v nedělní Partii pohádali o pátečních „obstrukcích“ v Poslanecké sněmovně, kvůli nimž se jednání protáhlo až do sobotního rána. Poslanec Patrik Nacher (za ANO) opozici hájil, že během 11hodinové debaty chtěla řešit hlavně energie. Jan Skopeček z ODS si naopak stěžoval, že opoziční politici zdržovali řešení energetické krize postranními tématy.

Kvůli růstu inflace a energetické krizi je v Česku ohrožen sociální smír, obává se místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Skopeček. Opozice by proto podle něj neměla bojkotovat vládní snahu krizi řešit.

To se ale dle ministrů nedělo v pátek, kdy Sněmovnu čekalo zdlouhavé jednání o celé řadě témat, které se protáhlo až do sobotních ranních hodin. Zdržovat měla podle Skopečka právě opozice.

„Vláda je v ohrožení, a proto dělá opatření. Proto bych apeloval na opozici, abychom se vykašlali na 11hodinové politické divadýlko. Budu rád, když s Nacherem a Fialou vymyslíme způsob, jak zajistit, aby byl tlak na české firmy co nejmenší,“ řekl Skopeček.

Podle něj opoziční poslanci zdržovali konstruktivní debatu v době, kdy to není na místě. „Nemyslím to jako politickou pózu, bude ještě dost příležitostí tepat vládu. Ale jestli to nezvládneme, tak na tom nevydělá ani opozice,“ dodal politik ODS.

Poslanec Nacher ale v Partii oponoval, že opozice přednesla jen témata, která měla souvislost se současnou situací. „My jsme chtěli prodiskutovat jasné tři body. Problém pátečního jednání je v tom, že vláda i přes změny tlačí něco, co slíbila ve státním rozpočtu,“ řekl.

Do diskuze se vložil také pirátský poslanec Jakub Michálek. „Ty jsi vystupoval s bydlením, Patriku,“ řekl opozičnímu poslanci s tím, že se Nacher věnoval tématům, která podle něj konstruktivní debatu zdržovala.

Velkou politickou debatu si můžete poslechnout i jako podcast:

Tagy: