Rozvod s Harrym jako jackpot? Historik popsal, na jaké peníze by si Meghan přišla

Mezi princem a Meghan jsou v poslední době napjaté vztahy.

Podle historika Martina Kováře by Meghan po rozvodu s princem Harrym byla zaopatřená na celý život. Jen na alimentech by dostala v přepočtu přes 1,7 milliardy korun. O možném konci manželství horlivě spekulují britská média. Web Mirror zároveň uvedl, že slavný pár údajně nebyl pozván na připomínku ročního výročí smrti britské královny Alžbety II. „Buckinghamský palác tak může dávat najevo, že pro ně již není žádná cesta zpátky,“ uvedla pro CNN Prima NEWS Barbora Koukalová, která dlouhodobě dění v královské rodině sleduje.

Královna Alžběta II. zemřela loni 8. září. Její nástupce Karel III. plánuje výročí připomenout ve skotském sídle Balmoral v tichosti a soukromí za přítomnosti nejbližších. Pozvánku na rodinnou vzpomínkovou událost údajně neobdržel princ Harry s manželkou Meghan, píše portál Mirror.

ČTĚTE TAKÉ: Harry bez titulu? Královská rodina ho nechala v tichosti odstranit, u Meghan zmizel před lety

„Zatím je to jenom spekulace. To, že se Harry a Meghan zřekli královských povinností, neznamená, že nejsou členy rodiny. Alžběta II. byla Harryho babička,“ řekla pro CNN Prima NEWS Barbora Koukalová, zástupkyně šéfredaktora magazínu Expres.cz.

„Pokud by se nepozvání potvrdilo, je to signál, že král Karel III. je opravdu tvrdý monarcha, a to, co původně sliboval – že bude rodinu zeštíhlovat, což znamená odstřihnutí se od syna, který poškozuje dobré jméno rodiny na všech stranách – platí. Dává tím najevo, že to tolerovat nebude. Buckinghamský palác nikdy nic nekomentuje, ale jeho kroky značí mnohé,“ vysvětlila Koukalová.

Pohádkové jmění

I historik Martin Kovář zdůraznil, že zpráva zatím není oficiálně potvrzená. Poté se vyjádřil ke spekulacím o možném rozvodu vévody a vévodkyně ze Sussexu, kteří v posledních týdnech vystupují na veřejnosti odděleně.

Podle zahraničních zdrojů mají Meghan a Harry předmanželskou smlouvu, jenom alimenty na děti by měly dosahovat výše 80 milionů dolarů (v přepočtu 1,7 miliardy korun). „Meghan už nikdy nebude bez prostředků. Jestli by něco v případě rozvodu Buckinghamský palác musel zajistit, aby si ponechal dobré jméno, bylo by to exkluzivně vysoké odškodné. Odnesla by si dokonalé finanční zajištění do konce života pro sebe a pro své děti,“ upozornil historik Kovář.

Rozvod by podle Koukalové znamenal i něco mnohem významnějšího. „Návrat ztraceného syna by byla největší mediální událost. Daleko větší než svatba s Meghan či útěk do Ameriky. Byl by to happyend. Pokud by došlo na rozvod, v ten moment pozbývá pro Meghan jakékoliv vévodství a tituly smysl. Spadla by zpět mezi céčkové celebrity, jakou byla původně. Přišla by o společenský status,“ dodala.

Podívejte se, jak šel čas s Harrym a Meghan:

Tagy: