Chce se Harry vrátit do vlasti? V Británii má shánět dům, Meghan to nese nelibě

Princ Harry, vévoda ze Sussexu

Prince Harryho nechtějí už ani v Americe

Princ Harry se porozhlíží po novém domově ve Velké Británii, protože se ve Spojených státech cítí izolovaný. Podle informací magazínu OK! by rád koupil nemovitost ve své domovině, pomoc od svého otce krále Karla III. ale nechce. Královský expert tvrdí, že je velmi nepravděpodobné, že by Harryho manželka Meghan Markleová chtěla trávit více času mimo Spojené státy, k Anglii totiž nechová žádné pouto.

Vévoda ze Sussexu údajně plánuje koupit dům ve Velké Británii. Chce, aby tam jeho děti trávily více času. Princ Harry hodlá svůj čas rozdělit mezi Spojené království a USA, uvedla zasvěcená osoba pro OK! magazín.

ČTĚTE TAKÉ: Procházka se změnila v drama. Oblíbený hudebník Capaldi pomohl seniorce, sám bojuje s nemocí

Jeho krok však vyvolává spor mezi ním a jeho manželkou Meghan Markleovou. Ta chce totiž zůstat ve Spojených státech. „Co se týká druhého domova ve Velké Británii, vyvolává to mezi párem rozkol. Ale stejně se brzy začnou porozhlížet po jejich vlastním domě poblíž Londýna. Harry to hodně iniciuje,“ prozradil zdroj portálu.

Podle zasvěcence nebude Harry žádat svého otce, krále Karla III., o žádný majetek v královském panství kvůli nedávným problémům s Frogmore Cottage. „Není vyloučeno, že by mohli čas od času využívat malý byt v Kensingtonském paláci, ale pokud jde o dům ve Spojeném království, koupí si ho sami,“ nastínil zdroj.

Pár byl požádán, aby opustil Frogmore Cottage začátkem tohoto roku poté, co Harry v lednu vydal své memoáry nazvané Náhrádník, které odhalily spousty intimních detailů o královské rodině.

Markleová do Velké Británie nechce

Od té doby, co pár opustil Británii a královské povinnosti a přestěhoval se do USA v roce 2020, se vévodkyně ze Sussexu vrátila do Velké Británie jen párkrát. Jednou z návštěv byla i účast na pohřbu královny Alžběty II. loni v září, připomněl web Express.

Podle královského experta Duncana Larcomba je pravděpodobné, že se Harry bude do Velké Británie v budoucnu vracet pravidelně bez manželky. „Harry má oproti Meghan mnohem více důvodů vracet se do Spojeného království. Je nepravděpodobné, že by Meghan chtěla trávit nějaký čas v Anglii,“ míní expert na britskou královskou rodinu.

„Neprojevila žádné známky toho, že by chovala jakoukoliv lásku k Anglii. Nedala najevo žádné náznaky, že by se chtěla přestěhovat, byť jen dočasně, zpět do Spojeného království,“ uvedl Larcombe s tím, že naopak pro Harryho má dozajista smysl, aby měl základnu ve své domovině.

Izolovaný Harry

Larcombe je přesvědčený, že Harry se chce přestěhovat zpět domů zejména kvůli svým dětem. Vévoda ze Sussexu se obává, že by jeho děti, syn Archie a dcera Lilibet, vyrůstaly, aniž by znaly celou rodinu.

„Děti rostou strašně rychle, Harryho otec nijak nemládne, což si uvědomuje. Proto by se chtěl přestěhovat dřív, než bude pozdě. Chtěl by, aby jeho potomci měli vztah se sestřenicemi, bratranci, s králem Karlem III., ale i s Williamem,“ podotkl odborník s tím, že by i vévoda chtěl být blíže svým přátelům.

Princ Harry totiž podle experta nemá ve Spojených státech moc přátel. „Musí se cítit velmi izolovaný od lidí, s nimiž měl skvělé vztahy,“ myslí si Larcombe. „Měl úzký kruh přátel, jimž mohl věřit. V Kalifornii je od nich ale tisíce kilometrů daleko,“ řekl.

„Harry si také velmi dobře uvědomuje, že jeho děti jsou izolovány od zbylých příbuzných. Meghan vždy hovořila o důležitostech rodiny, a tak by člověk očekával, že svého manžela podpoří,“ zakončil odborník.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Karel III. na hraně ústavy. Na rozdíl od Alžběty II. mluvil, do čeho neměl, říká Žantovský

Tagy: