Provoz na D1 zkomplikoval požár, u vjezdu do Brna se střetla dodávka s kamionem

D1 zablokoval požár

Nehoda kamionu uzavřela provoz na D1

Provoz na hlavních dálničních tazích v Česku v pondělí dopoledne zkomplikovaly dopravní nehody. Na D1 došlo ke střetu dvou nákladních aut a následnému požáru. Dálnice D2 byla na třetím kilometru směrem do centra Brna uzavřená kvůli nehodě dodávky a nákladního vozu, na místě zasahovali i záchranáři. V případě trasy na D1 byl zprůjezdněn levý pruh, dálnice ve směru do metropole je již plně průjezdná. Informovala o tom Policie ČR a Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje.

Provoz dálnice D1 byl ve směru na Brno zastavený kvůli nehodě a požáru. Podle mluvčí policie Dany Čírtkové se srazila dvě auta. Nehoda se stala na kilometru 78,5 před Koberovicemi.

ČTĚTE TAKÉ: Večírek na jachtě skončil tragédií. Tři lidé utonuli, loď na známém italském jezeře šla ke dnu

Do nákladního auta, které nouzově zastavilo kvůli poruše, narazil jiný automobil. „Jedno z vozidel začalo hořet. V místě došlo k úniku provozních kapalin a pohonných hmot. Nehoda se obešla bez zranění, dechové zkoušky u řidičů jsou negativní,“ řekla Čírtková.

Policie na svém twitterovém účtu uvedla, že se již zprůjezdnil levý jízdní pruh. Při nehodě a následném požáru nebyl nikdo zraněn.

Dálnice D2 v Brně byla na třetím kilometru směrem do centra asi čtyři hodiny uzavřená kvůli nehodě dodávky a nákladního vozu. Vyšetřování nehody již skončilo, dálnice je opět průjezdná. Pět lidí se vážně zranilo, z dodávky je vyprošťovali hasiči. Médiím to řekli mluvčí policie Pavel Šváb a Bohumil Malášek a záchranné služby Michaela Bothová.

K nehodě došlo před 9:00. Mluvčí Šváb uvedl, že dodávka zřejmě nedobrzdila a narazila do nákladního vozu. Zranění jsou podle něj minimálně čtyři lidé, kteří v dodávce cestovali. Na místě zasahovali také hasiči. Na místě se utvořila kolona vozů, kolem půl desáté sahala zhruba k Rajhradicím.

Podle záchranářů šlo o mimořádnou událost prvního stupně. Na místě měli devět prostředků včetně vrtulníku a velkokapacitního sanitního vozu. Bothová uvedla, že v péči mají záchranáři pět zraněných, ve všech případech se jedná o těžká zranění.

Tagy:
požár Brno havárie Břeclav Dálnice D1 Koberovice Dálnice D2 Pavel Šváb