Ovčáček poskytl rozhovor: Nemám vám co říct. Nemám a nemám, netuším a rozhodně ne

Jiří Ovčáček

Vyjádření Jiřího Ovčáčka

Nemám vám co říci a hloupá otázka. Tak by se dala shrnout vyjádření k aktuální situaci Martina Nejedlého, poradce prezidenta Miloše Zemana, a mluvčího hlavy státu Jiřího Ovčáčka. CNN Prima NEWS získala jejich vyjádření.

V pondělí předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) oznámil, že prezident Miloš Zeman není v současné době schopen vykonávat své pracovní povinnosti a jeho prognóza je nejistá. Šéf Senátu přečetl dopis, který dostal v pondělí od ředitele Ústřední vojenské nemocnice Miroslava Zavorala.

Informaci o zdravotním stavu prezidenta měl mít kancléř prezidenta Vratislav Mynář už v době, kdy zprostředkoval návštěvu předsedovi Sněmovny Radku Vondráčkovi. Policie proto začne s vyšetřováním možného protiprávního jednání. „Rozhodně budu spolupracovat s policií,“ řekl poradce prezidenta Zemana Martin Nejedlý s tím, že co jde na Hrad dělat, „je hloupá otázka“.

Mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček měl k tomu, zda bude spolupracovat s policií, k případné rezignaci Mynáře a k aktuální práci Nejedlého na Hradě jasnou odpověď. „Nemám vám co říci,“ opakoval Ovčáček.

„Jsem tiskový mluvčí prezidenta republiky a nemám žádný pokyn od prezidenta republiky k tomu, abych se k čemukoliv vyjadřoval,“ dodal Ovčáček.

Tagy: