Hrnčíř: Vláda předvádí chaos. Nic jiného než strašit neumíte, brání se Skopeček

SPD chce opět vyvolat hlasování o nedůvěře vládě. „Chceme poukázat na to, že vláda nekoná,“ řekl v pořadu Co na to vaše peněženka na CNN Prima NEWS ekonomický expert SPD a poslanec Jan Hrnčíř. Podle místopředsedy Sněmovny Jana Skopečka (ODS) ale vláda pracuje a opatření přicházejí.

Podle Hrnčíře vláda nefunguje a současnou krizi řeší chaoticky. „To, co předvádí vláda, je šaškárna,“ uvedl v pořadu Co na to vaše peněženka na CNN Prima NEWS s tím, že řešení mělo přijít dříve.

Podle ekonomického experta ODS Jana Skopečka to ale není pravda. „Že něco mohlo přijít dříve, je kritika, kterou lze použít vždycky,“ bránil se Skopeček. Dodal, že SPD je z přijímaných opatření nervózní, protože se jí tak vyprázdní politická agenda. „Nic jiného než strašit a upozorňovat na chyby druhých neumí,“ rýpl si.

Experti se vyjádřili také k cenovému stropu na energie pro velké firmy, který je nyní na řadě. „Domácnosti byly první. Byla snaha o sociální smír. To je nezbytné, aby fungovala společnost. Následovaly malé a střední podniky, u nich je regulace jednoduchá, nic moc vládu nebrzdí,“ uvedl Skopeček s tím, že rozhodně není pravda, že by vláda nechala velké podniky ve štychu. „Musí pomoci velkým podnikům, aby naše ekonomika nezkolabovala,“ dodal.

Celá debata je k dispozici ve videu v článku.

Tagy: