Domů hrnek

hrnek

Výpis příspěvků ke štítku „hrnek“

Mlýnek, mikropěna a teplota vody. Cesta k dokonalému šálku kávy i pro domácí baristy. Jak na to?

Češi si dnes potrpí na kvalitní kávu víc než kdy dřív. Moderní české kavárny a pražírny nabízejí espresso i cappuccino, které se vyrovná italským standardům. Ale dokonalý šálek není náhoda – záleží na pečlivém pražení, precizním nastavení mlýnku a mistrovském šlehání mléka. Příběh Buny Café ukazuje, jak vášeň a preciznost formují českou kávovou kulturu.

„Škodlivá“ káva? Lékaři představili její zdravotní benefity. Zmínili i chyby, kterým se vyhnout

Káva – životabudič, nebo nezdravá závislost? Zatímco Finsko patří k největším konzumentům kávy na hlavu, Česká republika se pohybuje s průměrnou denní spotřebou 1,25 šálku na osobu kolem 20. místa na světě. O tomto nápoji koluje řada mýtů a pověr. Čtyři lékaři různých specializací proto představili zdravotní benefity, které z kávy člověk může mít – pokud se ovšem vyvaruje běžných chyb.

Zahrajte si na veverku, vašemu mozku to prospěje

Protože máme právě po sklizni vlašských ořechů a je dobré je nejlépe do dvou měsíců spotřebovat, máme pro vás recept na velmi jednoduchý a rychlý ořechový koláč. Ozdobíte ho ještě polevou podle své chuti a vaše tělo si bude libovat. Dávkou oříšků totiž prospějete i mozku, vlasům, pokožce a vůbec celému tělu.