Po chladnějším konci pracovního týdne se oteplí. Obloha však bude zatažená až oblačná

Dívka pod deštníkem při dešti.

Počasí 20.10.2022 (7:09)

Po ochlazení během tohoto týdne by se v Česku znovu mělo oteplit. Stane se tak o víkendu. Teploty v sobotu i v neděli by měly dosahovat 18 až 19 °C. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Je ale třeba počítat i s oblačností. Vyskytne se déšť i přeháňky.

Ve čtvrtek bude jasno nebo skoro jasno. Ráno a dopoledne se objeví místy mlhy nebo nízká oblačnost. Během dne bude v Čechách od západu oblačnost pozvolně přibývat. Nejvyšší teploty se podle meteorologů z ČHMÚ budou pohybovat mezi 11 až 15 °C, na Šumavě kolem 14 °C.

Přes střední Evropu bude k severovýchodu postupovat frontální systém. V noci by mělo být oblačno až zataženo, v Čechách se vyskytne ojediněle slabý déšť. Na východě bude zpočátku polojasno až skoro jasno. Nejnižší teploty dosáhnou 4 °C, na východě při slabším větru i 2 °C.

V pátek bude oblačno až zataženo, odpoledne od západu propukne místy déšť nebo přeháňky. Nejvyšší teploty budou v rozmezí 11 až 15 °C.

Oteplit by se mělo již v sobotu, kdy denní teploty v Čechách dosáhnou 19 °C, na Moravě a ve Slezsku však nepřesáhnou 15 °C. Obloha by měla být zatažená až oblačná, místy se vyskytne déšť i přeháňky.

Na druhou polovinu října až překvapivě teplé počasí vydrží i v neděli. Nejvyšší teploty budou atakovat 18 °C, při mlze nebo nízké oblačnosti však dosáhnou kolem 12 °C. Počasí bude polojasné až oblačné. Místy se objeví již zmiňované mlhy. Ojediněle je třeba počítat se slabým deštěm. Teplotami, které budou přesahovat 20 °C, by měl pak odstartovat příští týden.

Tagy: