Nevěřím soudům. Otec chce pomstít své tři dcery, které měl znásilnit pedofil z Liberce

Pedofil s malou holčičkou.

Případ pedofila z Liberce dostává děsivé rozměry

Případ pedofila z Liberce, kterého policie obvinila ze znásilnění dítěte, dostává děsivé rozměry. Reportér CNN Prima NEWS Libor Tampier získal informace o třech dalších dívkách z jedné rodiny, které měl také velmi brutálním způsobem znásilnit. Všechny tři sestry, z nichž nejmladší je teprve žačkou prvního stupně základní školy, se účastnily akcí pořádaných spolkem Děti ráje železnice. Ten si Jan R. založil přesto, že byl už dvakrát odsouzený za znásilnění dítěte.

Dvaatřicetiletého Jana R. zadržela 1. dubna policie. Obvinila ho ze znásilnění dítěte svěřeného do dozoru. „Obviněný se ke svému skutku při vazebním zasedání doznal,“ řekla později mluvčí Okresního soudu v Liberci Denisa Šmídová. Už tehdy se kriminalisté báli, že znásilněných dětí bude víc. A teď se to potvrzuje.

S otcem tří dívek, které měly být znásilněny, se dostal reportér CNN Prima NEWS do kontaktu prostřednictvím textových zpráv. Natáčení z pochopitelných důvodů odmítl, potvrdil ale, že se jeho dcery měly stát oběťmi Jana R. Rodina se o tom dozvěděla teprve před pár dny.

„Ano, dotklo se to našich tří dcer. Všechny znásilnil. Jsem táta, který cítí, že selhal. Že je neochránil,“ řekl otec. Dívky se rodičům svěřily nyní, v době, kdy se objevily informace o obvinění Jana R. ze znásilnění. Jak je možné, že muž dvakrát odsouzený za znásilnění dítěte mohl provozovat spolek nabízející letní tábory, kroužky i hlídání dětí, nemůže otec znásilněných dcer pochopit.

„O jeho minulosti jsme nevěděli. Nejde nám do hlavy, že po něm nikdo nechtěl doložit trestní rejstřík. To je strašně špatně. Nechci to nechat jen tak být. Chci si to s ním vyřídit osobně. Nevěřím, že u soudu dostane, co si zaslouží,“ pokračoval otec tří dcer.

Trauma na dlouhá léta

Podle expertů je naprosto zásadní, aby se teď znásilněným dětem dostalo maximální podpory jak od odborníků, tak od jejich rodiny. S traumatem se budou vyrovnávat dlouhá léta. „Hlavní je tam ta podpora, že to dítě s vámi může kdykoliv mluvit a svěřit se, kdykoliv se mu zachce. Musí vědět, že jste tu vždycky pro něj, abyste mu pomohli. Má to v hlavě, budí se a může mít poruchy spánku i nějaké psychosomatického potíže jako úzkosti či deprese,“ uvedla dětská psycholožka Jitka Havlová.

V tuhle chvíli už je jasné, že celkový počet obětí Jana R. vystoupal minimálně na šest. Dvě z minulosti z let 2007 a 2008, jedna, kvůli které se rozjelo aktuální vyšetřování a teď další tři. Policisté případ nadále nekomentují.

Tagy: