Nové detaily o muži z Děčínska, který měl zabít a spálit kamarádku. Na ženy útočil už dříve

Detaily vraždy v Rumburku

O bestiální vraždě ženy v severočeském Rumburku informovaly Krimi zprávy už v únoru. Policie z ní obvinila 40letého Karla K., který podle detektivů zavraždil svou kamarádku a její tělo následně zapálil v lese. Redakci se podařilo zjistit, že Karel K. už v minulosti zaútočil na několik žen.

Když muže obviněného z brutální vraždy poslal soud před dvěma měsíci do vazby, do řeči mu příliš nebylo. Jakoukoli vinu od začátku popírá, podle policie to byl ale právě on, kdo svou 49letou kamarádku ve svém domě brutálně zavraždil, její tělo následně autem odvezl do lesa, polil hořlavinou a zapálil. Kriminalisté v jeho domě i v autě zajistili stopy, navíc z ohořelého těla dokážou znalci zjistit i další detaily.

„Jsme schopni zjistit známky násilí na těle, ať už ve smyslu hrubého mechanického násilí, či případně i sexuálního násilí, a zcela určitě jsme schopni zjistit i příčinu smrti,“ řekla soudní lékařka Andrea Vlčková.

Detektivy při vyšetřování zaujala i mužova temná minulost. „Jedná se o recidivistu, který v minulosti už spáchal několik násilných trestných činů,“ přiblížil Martin Charvát, vedoucí obecné kriminality na ústeckém Krajské ředitelství Policie ČR.

Redakce pátrala dál. Od soudů si oficiálně vyžádala několik pravomocných rozsudků. Ty jasně prokazují, že obviněný muž ve svých 18 letech surově znásilnil 14letou dívku a pokusil se ji zavraždit. Psal se rok 2000 a podle rozsudku Karel K. doprovázel 14letou dívku domů. Během cesty se několikrát dožadoval polibku. Když odmítla, vylákal ji zkratkou přes les a povalil na zem.

„Pod pohrůžkou násilí a přes její odpor jí svlékl všechno oblečení, svázal jí jejím svetrem ruce za zády a poté na ní vykonal pohlavní styk,“ zaznělo při rozsudku. Během surového znásilnění dívku rdousil palci obou rukou, aby nemohla křičet o pomoc. Dívku pak zezadu v kravatě škrtil, až ztratila vědomí. „Obžalovaný měl za to, že je mrtvá,“ padlo také během rozsudku.

Žádné morální zásady

Z místa utekl, oběť se jako zázrakem probrala a utekla k sousedům pro pomoc. Soud Karla K. za znásilnění a pokus o vraždu potrestal 12 lety vězení a ochranným sexuologickým léčením v ústavu. V prosinci 2015 napadl a rdousil další ženu. „Určitě se všichni trochu měníme časem a v čase, ale tyto struktury osobnosti bývají většinou celoživotní, je to jasně dané, oni nemívají žádné morální zásady a jdou často jenom k naplňování nějakých vlastních potřeb bez toho, aby řešili, jestli tím někomu ublíží,“ konstatovala ředitelka Dětské psychiatrické nemocnice Louny Nikol Přibilová.

V červenci 2019 Karel K. zase bránil v odchodu ze svého domu jiné ženě, která ale proti němu vytáhla nůž a utekla. Za oba útoky inkasoval vloni podmíněný tříletý trest. Jestliže mu soud prokáže, že v podmínce zavraždil ženu v Rumburku, může za mřížemi skončit až do konce svého života.

Tagy:
les vražda vězení dům násilí znásilnění soud Děčínsko recidivista Rumburk Policie České republiky okres Děčín Nemocnice Louny a.s. Alena Vlčková Nikol Přibilová