Jako v Pulp Fiction. Muž s pistolí přepadl restauraci, jeden z okradených hostů ho zastřelil

Hosté restaurace v americkém Houstonu si ve čtvrtek večer museli připadat jak ve filmové gangsterce. Do podniku s mexickými specialitami vtrhl maskovaný lupič, se zbraní v ruce postupoval od stolu ke stolu, obíral všechny přítomné o peníze a cennosti. Hrozně se ale přepočítal – jeden z návštěvníků si počkal na správnou chvíli a útočníka zastřelil. O případu informoval web Daily Mail.

Tuhle akci si zamaskovaný mladý muž oblečený do černého určitě představoval jinak. Když ve čtvrtek večer vtrhnul v jihozápadním Houstonu do restaurace Ranchito #4 Taqueria, vytáhnul věrnou kopii pistole a na deset přítomných hostů zakřičel, že tohle je přepadení. Poskakoval pak od jednoho stolu ke druhému a vyděšené návštěvníky obíral o peníze, mobily, šperky.

Tak to dle záznamu z bezpečnostní kamery vypadalo několik desítek vteřin.

Jakmile se ale s lupem obrátil ke dveřím, jeden z hostů se zničehonic zvedl a útočníka skrývajícího tvář za tmavými lyžařskými brýlemi zezadu zastřelil. Do vrávorajícího lupiče vpálil osm kulek, devátá byla ranou jistoty do hlavy ležícího gangstera.

Samozvaný strážce spravedlnosti následně vrátil všechny nakradené bankovky a cennosti původním majitelům, načež před podnikem sedl do svého zaprášeného červeného pick-upu a krátce před půlnocí odjel neznámo kam. Když na místo činu o něco později dorazila policie, mohla pouze konstatovat smrt dosud neznámého lupiče.

„Všichni jsme tu v šoku,“ přiznal majitel restaurace Pedro Lopez. „Byli jsme z toho hrozně vystrašení – já, zaměstnanci i hosté. Vážně nikdy nevíte, co se může stát.“

Identitu holohlavého mstitele policie ani po několika dnech stále nezná. Zatím nebyl z ničeho obviněn, uniformovaní muži jej přesto vyzývají, aby se jim přihlásil kvůli podání svědectví. Oslovení experti na texaské právo ujišťují, že nejednal v rozporu s tamními zákony.

Tagy: