Jaro klepe na dveře. Slunečné počasí a vysoké teploty budou ale střídat mrazivé noci

Počasí 9.3.2022 6:10

Slunečné počasí bude v Česku nadále přetrvávat, upozorňuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Na úplné jaro si ale musíme počkat. Zatímco denní teploty se vyšplhají až k 11 °C, noční klesnou i k −10 °C.

Ve středu by mělo být jasno až polojasno, na východě přechodně oblačno až zataženo, předpovídají meteorologové. Nejnižší noční teploty klesnou k −2 až −6 °C, při déletrvajícím vyjasnění až k −9 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 7 až 11 °C.

„Přes den bude foukat slabý vítr, ve východní polovině území mírný severní až severovýchodní vítr,“ uvádí ČHMÚ na svém webu.

Také ve čtvrtek bude jasno až polojasno, zejména ve východní polovině území i místy oblačno až zataženo. „Ojediněle se vyskytne slabé sněžení. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi −2 až −6 °C, nejvyšší denní teploty dosáhnou 6 až 10 °C.

O něco chladnější by měl být pátek, opět ale bude jasno nebo skoro jasno. „Nejnižší noční teploty klesnou k −4 až −8 °C, zejména na východě místy kolem −10 °C. Nejvyšší denní teploty vyšplhají k 1 až 5 °C, v Čechách místy až k 7 °C. Očekáváme mírný jihovýchodní až východní vítr,“ dodávají meteorologové.

sobotu bude opět jasno nebo skoro jasno. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi −3 až −7 °C, na východě místy kolem −10 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 1 až 5 °C. Podobné teploty ČHMÚ očekává i v neděli. „Bude jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty klesnou až k −7 °C, nejvyšší denní teploty dosáhnou 4 až 8 °C,“ uvádějí meteorologové.

I nadcházející dny by měly být slunečné, nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi −2 až −7 °C, nejvyšší denní teploty od 5 až 10 °C, postupně pak 8 až 13 °C.

Tagy: