Lupič se přepočítal. Muž se rozhodl ukrást kameru, po celou dobu ho snímala

Víte, co je opravdu hloupý nápad? Chtít ukrást průmyslovou kameru. Proč? Protože kamera natáčí – jinými slovy, ihned existuje důkaz o vašem zločinu. Ačkoliv se mnozí mohou domnívat, že právě tento fakt je každému jasný, jsou případy, které dokazují naprostý opak.

Hlavně nenápadně, aby si ho někdo nevšiml. Ale přitom ho velmi pozorně sleduje oko kamery, kterou se snaží ukrást. „Podle kamerového záznamu by se mělo jednat o muže ve věku 25 až 30 let, který je sportovní štíhlé postavy a byl oblečen do tmavého oblečení,“ sdělila popis zloděje mluvčí ostravské policie Eva Michalíková.

Jeho tvář už je známá desítkám kriminalistů a je otázkou, kdy muž skončí v rukou policie. Kamera zachytila úplně vše, včetně jeho šedivých tenisek s červenými tkaničkami.

Z podobných případů mají policisté radost

Policisté se mnohdy královsky baví a v podstatě mají radost, když jim na stole přistanou podobné záběry. Stačí je totiž zveřejnit a příbuzní, známí nebo sousedé zloděje lehce poznají. A ještě si ťukají na čelo nad jejich amatérským počínáním.

Ani poslední zloděj nejspíš nebude nejbystřejší. Policisté už po něm prý pátrají. Muž ukradl hned dvě kamery a škoda přesáhla deset tisíc korun. Může tak skončit ve vězení.

Tagy: