Končím se slovy, začínám s činy. 61letý analytik se rozhodl pomáhat v bojích na Ukrajině

Malcolm Nance diskutoval o své knize 14. listopadu 2019 v New Yorku.

Válka na Ukrajině (21.4.2022 7:00)

Bývalý analytik americké televizní stanice MSNBC Malcolm Nance přerušil svou profesní kariéru, aby se připojil k zahraniční vojenské jednotce bojující na Ukrajině. Končím se slovy, oznámil s tím, že chce chránit nevinné lidi.

„Končím se slovy,“ napsal americký analytik Malcolm Nance v úterý na Twitter. K záhadnému příspěvku dodal svou fotografii ve vojenském oblečení a s útočnou puškou v ruce. Později svůj komentář rozvedl v pondělním pořadu The ReidOut.

Pro stanici MSNBC 61letý analytik, který 20 let sloužil v americkém námořnictvu (v letech 1981 až 2001) uvedl, že se asi před měsícem připojil k Mezinárodní legii teritoriální obrany, aby bojoval proti ruské invazi a pomohl přežít Ukrajině.

„Strávil jsem tu poměrně dost času v předválečném období. Měl jsem přátele, kteří jsou v Doněcku, kteří jsou v ukrajinské armádě, kteří nám píší a říkají: ‚Dnes večer nepřežijeme. Dostali jsme 500 zásahů.‘ Rozhodl jsem se,“ popsal Nance.

K jeho rozhodnutí ho přesvědčila i míra brutality, s jakou Rusko válku vede. „Čím déle jsem koukal, jak válka probíhá, tím víc jsem si říkal, že už toho mám dost. Je čas začít jednat,“ řekl.

„Jsem tady, abych pomohl této zemi bojovat proti tomu, co se dá nazvat vyhlazovací válkou. Rusko ji začalo a masově vraždí civilisty. Jsou tu lidé jako já, kteří jsou tu proto, aby s tím něco udělali,“ dodal s tím, že jeho cílem je chránit nevinné lidi na Ukrajině před ruskou agresí.

Gallery

Načítání assetu selhalo, chyba sítě.
Tagy: