Domů koření

koření

Výpis příspěvků ke štítku „koření“

Okořeňte si grilování: Tipy a triky pro chutnější maso, zeleninu i sýry

Vůně kouře, šťavnaté maso, rozpékající se sýr a dozlatova opečená zelenina – to vše je dokonalým symbolem letních večerů a nesporným znamením toho, že grilovací sezóna už je v plném proudu. Pokud chcete letos u grilu rodinu i přátele odzbrojit výtvory hodnými šéfkuchaře, zaměřte se na správné dochucení pomocí koření, marinád a barbecue omáček. Právě ty totiž dokážou z vašich pokrmů vykouzlit hvězdy každého grilovacího večera.

Dětské cukrovinky, olej, máslo či koření. Řetězce stahují v Česku z pultů závadné potraviny

Několik obchodních řetězců v Česku stahuje ze svých pultů závadné potraviny. Důvodem jsou chybějící informace o alergenech, obsah zakázaných či nebezpečných látek, popřípadě nevyhovující chuť. Jedná se o různé potraviny – například smetanu, olej, máslo nebo dětské želé. Lidem obchody doporučují produkty nekonzumovat a vrátit je na prodejnu, kde dostanou zpět peníze.

Budeme na vanilku jen vzpomínat? Sucho, horko a extrémní chudoba ničí úrodu voňavého koření

Pěstitelé vanilky z Madagaskaru, odkud pochází 80 procent její světové úrody, čelí následkům klimatické krize. Ta může způsobit naprosté vymizení tohoto tradičního koření z pultů obchodů, informuje deník Independent. Zemědělci se potýkají s tropickými cyklónami, nedostatkem deště, vyššími teplotami a zároveň omezováním pomoci ze zahraničí, čímž se prohlubuje chudoba v zemi.

Poctivě i s tajnou ingrediencí. Tradiční řeznictví lákají v jižních Čechách na sekanou i tlačenku

Malá rodinná řeznictví jsou u Čechů stále oblíbená, i přesto, že u nich zákazníci často zaplatí více než v supermarketech. Někteří nedají dopustit na čerstvé maso, jiné lákají vyhlášené speciality, pro které jezdí i z velké dálky. Například v jihočeské Soběslavi i Českých Budějovicích si zakládají na vlastní směsi koření.

Žebříček nejhorších jídel světa. Umístily se i tři české pokrmy, vévodí skandinávská kuchyně

Vnitřnosti, červy nebo podivně zapáchající polévky. Takové jsou podle gastronomického průvodce Taste Atlas nejhorší pokrmy z celého světa. Žebříčku vévodí zejména skandinávská a asijská kuchyně. Mezi sto nejhorších jídel se ale dostali i tři čeští zástupci. Uživatelům nechutnaly například suchary, pomazánkové máslo nebo chlebová polévka.

ANKETA: Nejlepší české polévky. Prestižní web zveřejnil překvapivý žebříček, souhlasíte s ním?

Která česká polévka je nejlepší? Prestižní gastroweb Taste Atlas rozsekl věčnou otázku svým čerstvě zveřejněným žebříčkem. Gurmáni z celého světa nakonec hlasovali pro tradiční českou česnečku, špatně si ovšem nevedly ani rajská či gulášovka. Do výběru se probojoval i předkrm, který české jedlíky spíše rozděluje než spojuje. A na úplném chvostu pak skončila štědrovečerní polévková stálice. Souhlasíte se žebříčkem webu Taste Atlas? Dejte hlas své oblíbené polévce v anketě na konci článku.

Inspektoři nařídili stažení vadných fazolí. Je v nich čtyřikrát více herbicidu, než je povoleno

V sušených fazolích, které prodával řetězec Tesco pod svou privátní značkou, zjistila laboratorní analýza Státní zemědělské a potravinářské inspekce výskyt herbicidu ve čtyřikrát vyšším množství, než povoluje zákon. Šlo o fazole vypěstované v Argentině a nevyhovující šarže měla 1 344 balení, uvedl v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.