Ledecká vládne snowboardingu. Na Světovém poháru vyhrála další závod, soupeřkám nedala šanci

Ester Ledecká proměnila i třetí letošní start na snowboardu ve vítězství. Po dvou lednových triumfech v Pamporovu v sobotu ve Winterbergu vyhrála paralelní slalom, který byl posledním individuálním závodem tohoto ročníku Světového poháru. Pro trojnásobnou olympijskou šampionku je to na prkně 24. vítězství ve Světovém poháru, k tomu má tři triumfy ve Světovém poháru ve sjezdovém lyžování.

Osmadvacetiletá česká reprezentantka ve vyřazovacích jízdách ve Winterbergu potvrdila suverénní vítězství z kvalifikace. V osmifinále vyřadila Korejku Čong He-rim, ve čtvrtfinále si poradila s nejlepší snowboardistkou tohoto ročníku SP Ramonou Theresií Hoffmeisterovou z Německa, v semifinále nedala šanci další Němce Cheyenne Lochové. Nejvíce se Ledecké přiblížila ve finále Rakušanka Sabine Schöffmannová, která ztratila 66 setin sekundy. Třetí skončila Italka Lucia Dalmassová.

ČTĚTE TAKÉ: Cíle letos nemám. Jsem ráda, že už lyžuju a snowboarduju, řekla Ledecká po zranění

Ledecká si vítězstvím zajistila třetí příčku v celkovém hodnocení paralelního slalomu, i když se zúčastnila jen tří z pěti závodů. V celkovém pořadí paralelních disciplín jí patří třináctá příčka. O 53 bodů více nasbírala druhá česká reprezentantka Zuzana Maděrová, jež se zařadila na osmou pozici. Ledecká plánuje ve Winterbergu startovat i v nedělním týmovém závodě.

O Ester Ledecké promluvil její otec Janek v pořadu Povídej:

Všechny tři glóby získala sedmadvacetiletá Hoffmeisterová. Po jistém celkovém triumfu a malém glóbu za obří slalom si zajistila i první příčku v hodnocení slalomu. Všechny trofeje v hodnocení Světového poháru před ní v jedné sezoně vybojovali jen Švýcarka Patrizia Kummerová v roce 2014 a Slovinec Žan Košir v roce 2020.

Rakušan Andreas Prommegger na rozdíl od Ledecké na 24. vítězství ve snowboardovém Světovém poháru nedosáhl. Ve finále ho porazil Korejec I Sang-ho. Třetí byl Ital Maurizio Bormolini.

Tagy:
Ester Ledecká vítězství snowboarding světový pohár finále Winterberg Sabine Schöffmann paralelní slalom Lucia Dalmasso Andreas Prommegger Maurizio Bormolini