Legendární Giggs před soudem: Z fotbalového gentlemana je šílenec. Co přítelkyni provedl?

Ryan Giggs přichází k soudu.

Legendární Giggs před soudem

Ve fotbale posbíral spoustu týmových trofejí a individuálních cen, což mu také dopomohlo k vyznamenání Řádu Britského impéria za sportovní přínos. Teď se však legendární tahoun Manchesteru United Ryan Giggs ocitl v situaci, která jeho renomé nepomáhá, naopak mu velmi škodí. Stojí totiž před soudem za psychické a fyzické týrání expřítelkyně.

Na hřišti si za více než 20 let profesionální kariéry vybudoval pověst gentlemana. Postupem času vyplouvá na povrch jeho neznámá tvář. Lze říct tvář šílence.

Už třetí den se před soudem čtou výpovědi a textové přepisy zpráv mezi 48letou bývalou hvězdou Manchesteru United a jeho o 10 let mladší partnerkou Kate Grevilleovou. Není to hezké čtení. „Vážně tě nenávidím za to, co jsi mi dnes udělala. Nenávidím, nenávidím, nenávidím,“ zní jedna z Giggsových zpráv. V jiné stojí: „Jsem tak strašně nas*ný, až se sám děsím, protože můžu udělat cokoliv.“

Vydírání a vyhrožování. To všechno měl mezi lety 2017 až 2020 v repertoáru dvojnásobný vítěz Ligy mistrů a 13násobný mistr Premier League. „Někdy tam byl odpor, ale donutil mě cítit se tak, že musím udělat vše, co říká, nebo přijdou následky,“ vypověděla Grevillová.

O tom, jaký Giggs je, může svědčit i fakt, že se v roce 2017 po deseti letech rozvedl s manželkou Stacey, se kterou má dvě děti. Podváděl ji totiž se ženou svého mladšího bratra Rhodriho. Pak přišla na řadu Kate, kterou prý deptal takovým způsobem, že mu hrozí pět let ve vězení.

Když mu například vyčítala, že flirtuje s jinými ženami, kopl ji prý do zad, vytáhl z hotelového pokoje a vláčel ji po zemi. V momentě, kdy se Grevillová od Velšana odstěhovala, ji údajně vydíral tím, že pošle její nahé fotografie přátelům, pokud mu dále nebude odpovídat na zprávy.

Někdejší spoluhráč Paula Scholese, Davida Beckhama, Garyho Nevilla nebo Cristiana Ronalda všechna obvinění z domácího násilí odmítá. Už teď ho ale aféra stála místo u velšské fotbalové reprezentace, která si zahraje na letošním světovém šampionátu v Kataru.

Tagy:
násilí vydírání soudy fotbal sport vyhrožování Ryan Giggs Manchester United FC Kate Grevilleová